پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: غذای اصلاح شده ژنتیکی غذاهایی هستند که از جاندارانی تولید شده اند که با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک تغییراتی در DNA آنها ایجاد شده است.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: غذای اصلاح شده ژنتیکی غذاهایی هستند که از جاندارانی تولید شده اند که با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک تغییراتی در DNA آنها ایجاد شده است.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی استان؛ دکتر رحمت اله افشار عنوان کرد: مهندسی ژنتیک امکان مقایسه صفات جدید و همچنین کنترل بیشتر صفات را در مقایسه با روش‌های پیشین مانند پرورش انتخابی و تولید جهش فراهم می‌کند.


وی اذعان دادشت: در اتحادیه اروپا منطقه ای است که سختگیرانه ترین و در عین حال جامع ترین قوانین را برای محصولات تغییر یافته ژنتیکی دارد این قوانین مشمول تولید و تغذیه و حتی محصولاتی که در آن تراریخته استفاده شود را شامل می‌شود. در اتحادیه اروپا سیاست‌ها و قوانینی برای اجتناب از عوارض ناشی از تولید محصولات تراریخته وجود دارد و موجب نگرانی و انتقاد مصرف کنندگان، کشاورزان و فعالان محیط زیست شده است.


وی ادامه داد: در کانادا برچسب گذاری برای محصولات تراریخته در بخش غذا داوطلبانه است مگر اینکه نگرانی هایی برای سلامتی خود داشته باشند.


سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در کشور چین نیز هرگونه آزمایش، تولید و بازاریابی محصولات تراریخته منوط به داشتن مصوبه دولتی است.


وی افزود: گرایش عمومی در انگلیس بیشتر عدم رضایت و انتقاد شدید از محصولات تراریخته است اما اخیراً گرایش هایی هم برای استفاده از محصولات تراریخته گزارش شده است . در سیاست دولتی کشور انگلیس گرایش به استفاده از محصولات تراریخته دیده می‌شود.


وی ادامه داد: در فرانسه به علت نارضایتی عمومی و محدودیت های قانونی در مورد محصولات تراریخته در حال حاضر هیچ تولید تراریختی و یا حتی واردات آن در این کشور وجود ندارد علاوه بر این برچسب گذاری هم در این کشور بسیار ضروری و حائز اهمیت است.


دکتر افشار تصریح کرد: در آلمان یا کشت محصولات تراریخته به شدت مخالفت می شود. کشور آلمان محدودیت‌هایی را برای محصولات تراریخته که حتی به صورت تصادفی در محصولات غذایی وجود داشته باشند دارد و روش‌های بسیار سختگیرانه برای کنترل این محصولات و آزادسازی آنها وضع کرده است. همچنین بازتاب محصولات تراریخته در ایتالیا به این شکل است که افکار عمومی از مخالفت سرسختانه در دهه‌های گذشته کوتاه آمده است و برخی مناطق قوانین خود را در مورد تراریخته نسبت به دیگر مناطق ساده تر کرده اند.


وی اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا رتبه اول کشت محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۸ را به خود اختصاص داد و ۷۵ میلیون هکتار زیر کشت این محصولات برد کمیسیون ایالات متحده و مرجع غذا و دارو این اتحادیه مجوز های متعدد برای تولید و مصرف این محصولات در سراسر اتحادیه کرده اند و بر اساس همین مجسمه مجوزها تاکنون در کشورهای عضو این اتحادیه به کشت محصولات تراریخته مقاوم به آفت پرداخته‌اند