پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بعد از دیابت دومین علت نارسایی کلیه ها فشارخون بالااست و اغلب افرادی که دیابت دارند افزایش فشارخون نیز داشته که این فشارخون یا از قبل بوده یا بیماری دیابت با گرفتارکردن کلیه ها باعث بالا رفتن فشار خون شده است.


فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بعد از دیابت دومین علت نارسایی کلیه ها فشارخون  بالااست و اغلب افرادی که دیابت دارند افزایش  فشارخون نیز داشته که این فشارخون یا از قبل بوده یا بیماری دیابت با گرفتارکردن کلیه ها باعث بالا رفتن  فشار خون شده است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر صدراله محرابی افزود: بالا رفتن فشارخون، علاوه بر مختل کردن عملکرد کلیه ها موجب افزایش عوارض دیابت بر روی چشم و اعصاب محیطی شده و شانس سکته های قلبی، مغزی و مرگ و میر را نیز می افزاید.


وی با اشاره به اینکه عوارض کاهش قند خون، از بالا رفتن آن بیشتر است، توضیح داد: با توجه به اینکه مهمترین منبع انرژی مغز از قند خون است و اگر مقدار آن کمتراز 60 میلی گرم شود فرد دچار سرگیجه و ضعف شده و در ادامه این حالت اگر مقدار قند خون به 30 میلی گرم در دسی لیتر برسد ممکن است عوارص غیرقابل برگشت در مغز ایجاد شود.


دکتر محرابی ادامه داد: بنابراین بیماران دیابتی اگر از انسولین یا قرص استفاده می کنند در صورتی که در آنها علائم  کاهش قند خون شامل عرق کردن، بیحالی، بی حسی، لرزش بدن، سرگیجه ایجاد شد بلافاصله مواد قندی بصورت آب قند یا شکلات استفاده کرده تا از عوارض غیر قابل برگشت  به مغز در آن ها جلوگیری شود.


وی تصریح کرد: بیماران دیابتی که به عوارض شدید دیابت مبتلاء بوده و نیازمند دیالیز هستند باید، طبق نظر پزشک متخصص معالج هفته ای یک تا دو بار دیالیز شده و در صورت نداشتن عوارضی که مانع عمل پیوند باشد، برای بیمار پیوند کلیه انجام شود که امروزه با بهبود تکنولوژی امکان همزمان پیوند کلیه ها ولوزالمعده فراهم شده و علاوه بر درمان کلیه ها، دیابت بیمار نیز با پیوند لوزالمعده یا استفاده از سلول های بنیادین کنترل و درمان می شود.


دیابت اعصاب مثانه را تضعیف می کند


دکتر محرابی بزرگ شدن کلیه ها را ازدیگرعلائم دیابت نام برد و تصریح کرد: یکی از مراحل اولیه ابتلاء به دیابت، بزرگ شدن کلیه ها است که در آن جدارعروق کلیه  ها به دلیل کار زیاد سخت و سفت شده و کار اصلی خود را انجام نمی دهند یعنی پروتئین ها که سردسته آن ها آلبومین است از جدار مویرگ های کلیه و واحدهای تصفیه کلیه نشت، وارد لوله های اداری شده و در ادرار دفع می شود.


به گفته ی این متخصص کلیه و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی استان، مقدار طبیعی آلبومن در ادرار در افراد سالم زیر 20 میلی گرم در لیتر است که این مقدار در دیابتی ها با گذشت زمان به 20  تا 200 میلی گرم دفع در روز  می رسد که باز در چنین  شرایطی عملکرد کلیه ها طبیعی است.


دکتر محرابی ضعیف شدن اعصاب مثانه را از دیگر عوارض دیابت معرفی کرد و گفت: در این اختلال، فرد حس ادرار کردن را از دست داده و توانایی ادرار کردن را از دست می دهد بطوریکه بخش زیادی از ادرار در مثانه باقی مانده که به اصطلاح به آن مثانه عصبی یا مثانه فلج شده ی شل می گویند یعنی در این حالت ادرار در مثانه باقی مانده و با برگشت به کلیه ها پیشرفت نارسایی کلیه ها را موجب می شود.