پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج گفت: عامل بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع ویروس است، که توسط کنه منتقل می شود.

متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج گفت: عامل بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع ویروس است، که توسط کنه منتقل می شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج؛ دکتر سید ذاکر سعیدی نژاد با بیان اینکه فصول گرما سال زمان تکثیر کنه هاست، افزود: از اردیبهشت تا شهریور ماه بیماری تب کریمه کنگو شیوع بالایی دارد و کنه ها باعث مبتلا نمودن دام ها ( گوسفند ، بز ، گاو ....) به این بیماری می شوند.


متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان شهید بهشتی خاطر نشان کرد: دام های آلوده به بیماری تب کریمه کنگو علائمی ندارند که بتوان آن را تشخیص داد، و انسان بدنبال تماس با دام های آلوده و یا استفاده از گوشت آنها به این بیماری مبتلا می شود.


وی در ادامه با اشاره به اینکه خود کنه نیز با نیش زدن یا له کردن آن روی بدن انسان می تواند افراد را مبتلا کند، افزود: با وجودن نبود واکسن، بیماری تب کریمه کنگو به راحتی قابل پیشگیری بوده و می توان با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.


دکتر سعیدی نژاد جدا نمودن محل زندگی دام از محل زندگی انسانها، کنه زادیی از دام ها با روش خاص خود، سم پاشی محیط آلوده توسط همکاران دامپزشکی و عدم مصرف گوشت گرم را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر دانست.


وی توصیه نمود: در صورت تهیه گوشت، از سلاخی های صنعتی و مراکزی که مهمور به مهر دامپزشکی است تهیه شده و در حد امکان تا کنترل بیماری گوشت ماهی و مرغ جایگزین شود.


این متخصص عفونی با اشاره به اینکه  افراد در صورت مشکوک بودن به علائم بیماری تب کریمه کنگو در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ عنوان کرد: متاسفانه این بیماری از مرگ و میر بالایی برخوردار است، اما با بستری فرد بیمار و ایزوله نمودن او می توان از انتقال آن به افراد دیگر جلوگیری کرد.


وی خاطر نشان کرد: فرد بیمار با مراجعه به پزشک متخصص عفونی به مدت ده روز تحت درمان دارویی که شامل ریباورین است قرار می گیرد.


دکتر سعیدی نژاد گفت: مایع درمانی از ضروریات دوره درمان بوده و با توجه به خونریزی و کاهش پلاکت، در صورت نیاز به خون، پلاکت و فراوردهای خونی ترزیق می شود.


وی در پایان یادآور شد: ضروری است پرسنل درمانی که وظیفه درمان بیماران را بعهده دارند به صورت ویژه نکات ایمنی را رعایت نمایند.10-142 


 


خبر؛ سید یحیی اسلام نژاد