معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیماران و استفاده کنندگان از دارو و وسایل بهداشتی و آرایشی باید به برچسب اصالت کالا توجه داشته باشند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیماران و استفاده کنندگان از دارو و وسایل بهداشتی و آرایشی باید به برچسب اصالت کالا توجه داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر امام بخش قائدی در برنامه زنده تلویزیونی "بهون مهر" که از شبکه استاني دنا پخش شد، افزود: ضروری است در موقع خرید دارو و یا وسایل بهداشتی و آرایشی به برچسب کالا دقت شود تا از اصل بودن کالا اطمینان خاطر داشته باشیم.
وی اظهار کرد: داروها یک دوز مشخصی دارند و باید طبق نسخه پزشک مصرف شوند و از مصرف بی رویه آنها پرهیز کرد زیرا مصرف بدون حساب و کتاب داروها بر سایر سلول های بدن اثرات منفی دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: در صورت استفاده بی رویه دارو، فرد به امراض دیگر دچار می شود و باید داروهای گران قیمت تری برای مصرف خریداری نماید.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: توصیه می شود، بیماران داروها را بدون نسخه و نظر پزشک به خصوص آنتی بیوتیک مصرف نکنند زیرا دارو را حتما بر اساس دوز مشخص مصرف نمود.
قائدی افزود: اگر آنتی بیوتیک ها با هر احساس دردی مصرف شوند، خود به خود اثر آنها در بدن از بین می رود و همچنین آسیب ها و مشکلات جدی تری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به برچسب اصالت کالا ها، اظهار داشت: داروهایی که از طریق روند قانونی وارد کشور می شوند، برچسب اصالت می خورند که بیمار با ارسال کد روی برچسب به شماره پیامک 20008822 متوجه می شود که این دارو اصل و یا تقلبی است.
قائدی گفت: ما روی این برچسب ها خیلی تاکید داریم و مردم باید روی اصالت کالاها تاکید کنند و اصل بودن داروها و حتی وسایل بهداشتی و آرایشی را مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه استان ما به برخی از بندرها نزدیک است، افزود: برچسب کالا بر روی تمام داروها و وسایل آرایشی و بهداشتی زده می شود و به همشهریان توصیه می کنیم که به هیچ وجه از کالاهای بدون برچسب اصالت خریداری نکنند زیرا ممکن است ضرر و زیان هایی ای خود فرد داشته باشند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما کمبود دارو در استان نداریم و بیمارستان ها روند عادی خودشان را ادامه می دهند و داروخانه و بیمارستان ها دارو به اندازه 6 ماه خودشان انبار می کنند.
وی یادآور شد: به لحاظ دارو هیچ مشکلی در استان نداریم و تمام تدابیر لازم برای تأمین داروی بیماران و مراکز درمانی اندیشیده شده است.
قائدی در پایان با بیان اینکه باید رعایت زمان استفاده داروها را نیز مورد توجه قرار دهیم، خاطر نشان کرد: افراد از داروهای همدیگر به هیچ وجه استفاده نکنند و در واقع خود درمانی بدون نظر پزشک نداشته باشند.5