پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج عنوان کرد:مراقبت های تغذیه ای در زخم معده را جدی بگیرید.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج عنوان کرد:مراقبت های تغذیه ای در زخم معده را جدی بگیرید.


 


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ رویا یوسفی اظهار داشت: زخم معده در اثر عفونت و یا ناهنجاری های عصبی و شیمیایی که سبب اختلال در مقاومت طبیعی مخاط معده می شوند، به وجود می آید.


 


وی شایع ترین علت پیدایش این بیماری در جوامع گوناگون را عفونت هلیکوباکتر پیلوری عنوان و تصریح کرد: زخم معده در اثر آسیب سدهای دفاعی مزبور و اختلال در بازسازی سلول های معده ایجاد می شود.


وی ادامه داد: با افزایش سن و التهاب سلول های تولیدکننده اسید بر شدت زخم معده افزوده می شود، زخم معده به رغم ایجاد التهاب در سلول های تولیدکننده اسید، عموماً با ترشح کم اسید همراه است.


 


یوسفی اضافه کرد: عفونت هلیکوباکتر پیلوری، التهاب معده، مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی همانند آسپرین، بروفن، ایبوپروفن و ناپروکسن، کورتیکو استروییدها، سندرم زولینگر- الیسون و زخم های ناشی از استرس از علل اصلی پیدایش زخم معده می باشند.


 


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ درد، احساس گرسنگی و تهوع، نفخ، بی اشتهایی و کاهش وزن را از جمله نشانه های بالینی زخم معده دانست و گفت: این علائم با فاصله کمی پس از غذا خوردن بروز می یابند.


 


یوسفی ابراز داشت: بیماران مبتلا به زخم معده بایستی میوه جات، سبزیجات، غلات کامل و محصولات لبنی و شیر کم چرب یا بدون چربی را به شکل منظم دریافت نمایند.


 


وی افزود: برای این بیماران مصرف گوشت لخم گاو و گوسفند، گوشت طیور (مرغ و بوقلمون)، انواع ماهی، حبوباتی چون لوبیا، تخم مرغ و دانه های مغذی نیز در مقادیر معین توصیه شده است.


 


وی اذعان داشت: در بیماران مبتلا به زخم معده استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و کانولا مناسب تر است ولی چنان چه فردی پس از مصرف هر یک از اقلام غذایی دچار علایم بالینی و ناراحتی گوارشی شد، بایستی از مصرف آن خودداری نماید.


 


وی خاطرنشان کرد: در گروه غذایی لبنیات، مصرف دوغ، شیر، ماست و پنیر بدون چربی یا کم چرب، شیر سویا، شیر خشک و بستنی کم چرب و میوه ای در بیماران مبتلا به زخم معده مجاز است که ماست در این دسته از بیماران از تکثیر هلیکوباکتر پیلوری در معده جلوگیری می نماید.


 


یوسفی تصریح کرد: در گروه غذایی پروتئینی، استفاده از گوشت لخم ترد و پخته گاو و گوسفند، گوشت ماهی و طیور، تخم مرغ، سویای فرآوری شده بدون چربی و دانه های مغذی در زخم معده فاقد اثر سوء بوده و توصیه می گردد.


 


وی مصرف تمامی غلاتی که بدون چربی فرآوری می گردند در زخم معده را نیز مجاز عنوان کرد و یادآور شد: بیماران مبتلا به زخم معده بایستی حداقل نیمی از مصرف روزانه غلات خود را به غلات کامل اختصاص دهند.


 


 کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج بیان داشت: براساس مطالعات رژیم غذایی پر فیبر و مواد غذایی حاوی فیبرهای محلول (مانند جو، جو دوسر، حبوبات، میوه جات و سبزیجات خاص) سبب کاهش پیشرفت زخم می شوند.


 


یوسفی یادآور شد: در خصوص گروه غذایی سبزیجات و میوه جات نیز کلیه سبزیجاتی که بدون چربی فرآوری شده اند و نیز سبزیجات و میوه جات سبز و نارنجی در این گروه از بیماران توصیه می شوند.


 


وی ابراز داشت: میوه جات و سبزیجات حاوی فلاونوییدها مانند سیب، قره قاط، کرفس، پیاز، سیر، میوه جات (زغال اخته و گیلاس) و سبزیجات (گوجه فرنگی و کدو) حاوی آنتی اکسیدان ها از رشد و تکثیر هلیکوباکتر پیلوری می کاهند.


 


یوسفی در پایان خاطر نشان کرد: چربی و روغن در بیماران مبتلا به زخم معده باید به کمتر از 8 قاشق چای خوری در روز محدود گردد به علاوه این دسته از بیماران بایستی از روغن های گیاهی و سس مایونز کم چرب استفاده نمایند.