پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مصرف متعارف پروتئین، از بروز بیماری نقرس پیشگیری می کند.

مصرف متعارف پروتئین، از بروز بیماری نقرس پیشگیری می کند. به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم جهت پیشگیری از بروز بیماریها اظهار داشت: به علت نادیده گرفتن اصول رژیم غذایی  ، بعضی از بیماریها بروز می کنند که یکی از این بیماریها نقرس می باشد. انیس نیک فطرت ابراز داشت:نقرس بیماری است که خود را با علایم افزایش اسیداوریک خون،التهاب مفصلی دردناک ورسوب کریستال های اورات سدیم و سنگ های کلیوی اسیداوریکی نشان می دهد.


وی تصریح کرد: نقرس در تولید بیش از حد یا دفع کمتر از حد اسید اوریک(یا هر دو)، بوجود می آید.از میزان600تا700 میلی گرم اسید اوریکی که روزانه دفع می شود،یک سوم از رژیم غذایی(پورین موجود در مواد غذایی مصرفی) و دو سوم از منابع داخلی بدن حاصل می شود.


کارشناس تغذیه ورژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) در ادامه افزود:


10درصد موارد نقرس بر اثر تولید بیش از حد اسید اوریک و90 درصد آن بر اثر کاهش دفع اسید اوریک است.


برخی از بیماری ها و داروها واختلالات هم می توانند عامل افزایش غلظت سرمی اسید اوریک باشند.داروهایی که می توانند در این زمینه نقش داشته باشند عبارتند از:مصرف طولانی مدت و زیاد داروهای مدر،لوودوپا،اسید نیکوتینیک،پیرازینامید و...


مصرف الکل و مشروبات الکلی نیز از عوامل افزایش اسیداوریک خون می باشد.


انیس نیک فطرت اذعان داشت: از اختلالاتی که می تواندمنجر به افزایش اسیداوریک خون شود می توان به به لوسمی(سرطان خون)،لنفوم،نارسایی کلیه،گرسنگی های طولانی . مفرط،چاقی،مسمومیت با سرب و...اشاره کرد.


علامت مشخصه نقرس سطوح غیر طبیعی وبالای اسیداوریک در خون ورسوبات اورات سدیم در بافت های نرم واستخوانی نظیر مفاصل وغضروف ها و تاندون ها است.بنابر این یکی از مهمترین مسایل در رژیم غذایی این بیماری اعمال برخی محدودیت ها در پورین رژیم دریافتی،خصوصا در مرحله حاد بیماری می تواند باشد.


وی بیان نمود: دریافت پورین معمولی روزانه600تا1000میلی گرم است که در بیماری نقرس به 120تا150 میلی گرم باید محدود شود.در این رژیم منابع غذایی سرشار از پورین  مانند جگر،دل،قلوه و اندام های غده ای،ماهی و غذاهای دریایی،گوشت،آبگوشت،لوبیا،نخود،زردچوبه،قارچ خوراکی،گل کلم واسفناج و مخمر(ماءالشعیر)با توجه به شرایط بیمار محدود می شود.مصرف این غذاها در طی حمله حاد نقرس مجاز نمی باشد و هنگامی که مرحله حاد فروکش می کند فرد مجاز به مصرف یک سهم غذایی 60گرمی از این غذاها خواهد بود.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) در پایان توصیه نمود: همه باید برای سلامتی خود به اصول رژیم غذایی متناسب سن خود توجه کنند.