مصرف میوه و سبزیجات ، خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی و فشار خون با لا را کاهش می دهد
مصرف میوه و سبزیجات ، خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی و فشار خون با لا را کاهش می دهد. به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با توجه به اهمیت مصرف میوه و سبزیجات و نقش آن درکاهش خط ابتلا به برخی از بیماریهای مزمن اظهار داشت: مصرف میوه و سبزیجات به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم می تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع دو، بیماری های قلبی، سکته مغزی، سرطان دهان، معده، کولون، رکتوم، سنگ های کلیوی و ازبین رفتن توده استخوانی را کاهش دهد. میوه و سبزیجات حاوی آب و فیبر غذایی فراوان و کالری پایین هستند، که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد آن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن ضرورت دارد.
مینا خلج در ادامه ابراز داشت: میوه و سبزیجات منابع خوبی از ویتامین های A, C, E, K و مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم و آنتی اکسیدان ها هستند.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که در بدن نقش حفاظتی داشته و از تخریب سلول های بدن و ابتلا به برخی ازبیماری ها مانند سرطان جلو گیری میکند.
وی تصریح کرد: سبزیجات به دلیل فیبر بالا، سیر کننده های خوبی هستند و از این طریق احتمال چاقی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی را کاهش میدهند. ویتامین C موجود در سبزیجات برای جوان تر و شادابی پوست مفید هستند.از طرفی مصرف روزانه میوه و سبزیجات از طریق تامین پتاسیم و فیبر غذایی، به کنترل سطح کلسترول خون و فشار خون کمک میکند.
میوه و سبزیجات به دلیل دارا بودن مواد مغذی مانند فولات، کاروتنوئید و آنتی اکسیدان هامنجر به تقویت حافظه و هوش میگردد.مطالعات نشان میدهد سالمندانی که مصرف میوه و سبزیجات بیشتری دارند کمتر به زوال عقل دچار می شوند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در پایان افزود:بهترین زمان مصرف میوه ها صبح بوده و بهتر است میوه ها همراه با وعده های غذایی و قبل از خواب مصرف نشوند. توصیه میشود سبزیجات به صورت بخار پز یا همراه با چربی های سالم مانند روغن زیتون و کتان طپخ شود، زیرا اضافه کردن چربی های سالم جذب ویتامین ها ومواد معدنی موجود در سبزیجات توسط بدن را افزایش میدهد.