کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه با تأکید بر اهمیت مصرف نان کامل به جای نان سفید، خواستار ترویج فرهنگ استفاده از محصولات غلات کامل برای ارتقای سلامت عمومی شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه؛ مهندس فرهاد تابان سیرت با اشاره به تفاوتهای نان کامل و نان سفید، اهمیت مصرف نان کامل را مورد تأکید قرار داد.
وی اظهار داشت: «نان سفید فاقد سبوس و جوانه گندم است و به همین دلیل از نظر ویتامین های گروه ب بسیار فقیر است. مصرف این نوع نان میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش داده و با ایجاد سیری کوتاهمدت، منجر به گرسنگی زودرس شود. همچنین ارزش تغذیهای پایین نان سفید میتواند در افزایش وزن و چاقی نقش داشته باشند.
وی در ادامه افزود: «در مقابل، نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید میشود، سرشار از ویتامینهای گروه ب و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد و حتی میتواند از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کند. مصرف نان کامل مقاومت بدن را در برابر بیماریهای مزمن، بهویژه سرطان، افزایش میدهد
مهندس تابان سیرت همچنین خاطرنشان کرد که نان کامل، به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بیشتر، رنگی تیرهتر از نان سفید دارد.
وی تأکید کرد: «مصرف نان کامل گامی مؤثر در ارتقای سلامت فردی و پیشگیری از بیماریهای مزمن است. استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعهای سالمتر داشته باشیم
وی در پایان از مردم خواست تا با انتخاب آگاهانه محصولات غذایی، به سلامت فردی و اجتماعی کمک کنند.