پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند به‌ویژه در یک سال اول زندگی از بیماری‌های تنفسی و اسهالی مصون هستند یا کمتر به این بیماری‌ها دچار می‌شوند.



متخصص کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند به‌ویژه در یک سال اول زندگی از بیماری‌های تنفسی و اسهالی مصون هستند یا کمتر به این بیماری‌ها دچار می‌شوند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر کامبیز کشاورز با اشاره به آغاز هفته شیر مادر از 10 مردادماه گفت: شیر مادر به میزانی دارای اهمیت است که سازمان بهداشت جهانی هر ساله شعاری را برای این هفته مشخص می‌کند و امسال نیز هفته شیر مادر با شعار «1000 روز طلایی، مهر مادر، شیر مادر» نامگذاری شده است.


وی با بیان اینکه این موضوع اهمیت شیر مادر را به ویژه در 1000 روز نخست زندگی مشخص می‌کند افزود: 1000 روز نخست یا 3 سال اول زندگی در واقع زمانی است که ساختمان بدن نوزاد و ساختار شخصیتی او شکل گرفته و برای آینده نوزاد زمینه‌سازی می‌شود.


دکتر کشاورز بیان کرد: بهترین کار در این 1000 روز حمایت روحی و روانی از نوزاد است که این حمایت با هم‌آغوشی و حمایت مادر تأمین می‌شود.


وی شیردهی مداوم را یکی از کارهای مهمی دانست که در این دوره مادر برای فرزند انجام می‌دهد و تصریح کرد: همین که مادر فرزند خود را در آغوش گرفته، تماس پوست به پوست انجام می‌شود و فرزند شیرخوار صورت خود را به سینه مادر می‌چسباند یک احساس امنیت و آرامش هم به مادر و هم به فرزند دست می‌دهد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این احساس امنیت و آرامش سبب می‌شود که فرزند از همان بدو تولد که چشم باز می‌کند خود را در یک آغوش گرم و پر مهر و محبت ببیند و به همین علت همه نیازهای عاطفی او از همان لحظه نخست تولد تأمین می‌شود.


دکتر کشاورز ادامه داد: اگر مادر شیر را با سینه خود به نوزاد بدهد و نوزاد مرتبا این احساس را داشته باشد که در سینه مادر هم از نظر تغذیه‌ای، هم روحی و روانی و هم جسمی حمایت می‌شود، مسلما در شکل‌گیری شخصیت آینده او نقش بسیار مهمی خواهد داشت و این امر موجب می‌شود کمبودهایی که متأسفانه این روزها شاهد هستیم مثل پرخاشگری‌ها، بیش فعالی‌ها و بسیاری دیگر از رفتارهای نابهنجار کمتر نمود پیدا کند.


وی ابراز کرد: این واقعیت را باید بگوییم که نوزادانی که تحت حمایت روحی، روانی و عاطفی خانواده هستند و فرزندانی که آغوش پرمهر مادر خود را تجربه کرده‌اند در آینده کمتر دچار مشکلات رفتاری، اخلاقی و انحرافاتی می‌شوند که این روزها در جامعه به وفور شاهد هستیم.


ترکیبات شیر مادر متناسب با سن کودک تغییر می‌کند


این متخصص کودکان با تأکید بر اینکه شیر مادر سالم‌ترین غذا برای نوزاد است گفت: ترکیبات شیر مادر متناسب با سن کودک تغییر می‌کند، یعنی هرچه کودک بزرگ‌تر می‌شود مواد موردنیازش در شیر مادر تغییر می‌کند بنابراین نمی‌توان هیچ غذایی را پیدا کرد که چنین خاصیتی داشته باشد.


دکتر کشاورز افزود: هرچند امروزه شیرهای خشک را مقوی و مغذی کرده‌اند و تلاش شده تا حد امکان ترکیباتی شبیه شیر مادر داشته باشد اما مواد درون آن ثابت است، این در حالی است که شیر مادر بسته به وضعیت و سن کودک مرتبا در حال تغییر است.


وی تصریح کرد: آنتی‌بادی‌ها، پادزهرها و پروتئین‌های مختلف و چربی متناسبی که برای رشد مغزی کودک مفید است همه در شیر مادر وجود دارند.


عضو هیئت علمی دانشگاه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نوزادانی که شیر مادر می‌خورند به خاطر مواد دفاع کننده‌ای که در آن وجود دارد به‌ویژه در یک سال اول زندگی از بیماری‌های تنفسی و اسهالی مصون هستند یا کمتر به این بیماری‌ها دچار می‌شوند و شانس آلودگی هم در آنها کمتر است.


دکتر کشاورز در مورد رابطه تغذیه مادر با شیردهی نیز گفت: مسما هنگامی که مادر به نوزاد خود شير می‌دهد اگر تغذیه ناسالم و ناکافی داشته باشد به طور قطع بر روی میزان ترکیبات شیر او اثر می‌گذارد.


وی عنوان کرد: اگر مادر در طول دوره بارداری استراحت کافی، ورزش‌های متناسب و تغذیه درست، کافی و مغذی داشته باشد، علاوه بر اینکه در طول دوران بارداری جنین از رشد خوبی برخوردار است و کمبود نخواهد داشت، در طول دوران شیردهی نیز مادر شیر خوبی خواهد داشت.


این متخصص کودکان اظهار کرد: استفاده از فست فودها، انرژی‌زاها، نوشابه‌ها، مواد الکی، رژیم پرپروتیئن، قهوه و نسکافه اثرات نامطلوبی بر شیر مادر دارد.


دکتر کشاورز تأکید کرد: بهترین نکته در مورد مادران باردار این است که از مواد غذایی سالم که نسبت کربوهیدرات، پروتئین و چربی آن متناسب باشد استفاده کنند.


وی به مادران شیرده توصیه کرد: مهر مادر و عشق مادر بزرگترین و والاترین عشقی است که در همه دنیا شناخته شده و هیچ عشقی همپای عشق مادر به فرزندش نیست و مادر به فرزند نوزاد خود این عشق و محبت را می‌تواند با در آغوش گرفتن و شیر دادن به او تجلی کند15-142.