پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/08

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

بهترین جایگزین تغذیه مستقیم از سینه، تغذیه شیرخوار با شیر دوشیده شده مادر است.




بهترین جایگزین تغذیه مستقیم از سینه، تغذیه شیرخوار با شیر دوشیده شده مادر است.



گاهی لازم است شیرتان را بدوشید و با فنجان، استکان، قاشق، قطره چکان، سرنگ و یا حتی لوله به کودک بخورانید. از جمله در موارد زیر:



برای نوزاد نارس و یا بیماری که در بیمارستان بستری است و از طریق لوله، سرنگ، فنجان و غیره تغذیه می شود.



برای کودکانی که به دلیل نقایض جسمی لب و دهان قادر به مکیدن نیستند.



مادری که در خارج از منزل اشتغال داشته و به هیچ وجه امکان تغذیه مستقیم در ساعات کاری برای او وجود ندارد.



دفعات دوشیدن بستگی به هدف دوشیدن و نیاز شرخوار دارد، مثلا وقتی نوزاد در بیمارستان بستری است و هنوز با شیر مادر تغذیه نمی شود، مادر باید پس از زایمان شیرش را به طور منظم 12-8 بار در 24 ساعت بدوشد تا جریان شیر برقرار شود.



روش نگهداری شیر دوشیده شده



برای نگهداری شیر دوشیده شده ظروف شیشه ای اولین انتخاب و ظروف پلاستیکی سخت شفاف دومین انتخاب برای ذخیره کردن شیر است.



لیوان و بطری که برای دوشیدن و ذخیره کردن شیر مورد استفاده قرار می گیرد باید قبلا" جوشانده شوند و پس از خنک شدن مورد استفاده قرار گیرند.



شیر دوشیده شده را می توان تا 48 ساعت در یخچال، تا دو هفته در قسمت جا یخی، در فریزرهای معمولی زیر 18 درجه تا سه ماه و در فریزرهای صنعتی تا 6 ماه قابل نگهداری می باشد.



شیر منجمد شده و ذوب شده در یخچال تا 24 ساعت قابل استفاده است. برای ذوب کردن شیر دوشیده شده منجمد، هرگز ظرف محتوی شیر را مستقیم روی اجاق قرار ندهید، این شیر را به مدت نیم تا یکساعت باید به درجه حرارت بدن برسانید



برای این منظور ظرف محتوی شیر منجمد شده را در ظرف آب ولرم گذاشته و تکان دهید تا کم کم یخ آن باز شود و یا در قابلمه ای حاوی مقداری آب که روی اجاق قرار دارد بگذارید.



شیر منجمد شده ذوب شده را نیم تا یک ساعت باید مصرف کنید و هرگز دوباره منجمد نکنید. 7-15-142



خبر: مهران قاسمی