سندرم تکان شدید کودک زمانی اتفاق می افتد که سر کودک ناگهان در حین تکان شدید به سمت جلو و عقب برود و سبب حرکت مغز و سائیدگی آن با دیواره جمجمه شود.
سندرم تکان شدید کودک زمانی اتفاق می افتد که سر کودک ناگهان در حین تکان شدید به سمت جلو و عقب برود و سبب حرکت مغز و سائیدگی آن با دیواره جمجمه شود.
عضلات گردن به ما کمک می کنند تا بتوانیم حرکات سر خود را کنترل کنیم، عضلات گردن کودکان ضعیف است و به تدریج شروع به قوی شدن می کنند تا بتوانند سر را کنترل کنند.
این تکان شدید می تواند موجب آسیب های مغزی، کوری یک یا هر دو چشم، ناشنوایی، اختلالات یادگیری، عقب ماندگی ذهنی، فلج مغزی، صرع، اشکالات تکلم و حتی مرگ کودک شود.

تکان شدید به طور معمول زمانی اتفاق می افتد که یک فرد بزرگتر با خشونت و عصبانیت با کودک رفتار کند و یا یک فرد بزرگسال برای لذت بردن کودک را به بالا پرتاب کند.
بالا انداختن کودک در هوا علاوه بر اینکه برای کودک اضطراب ایجاد می کند می تواند موجب بروز مشکلات زیادی برای کودک شود.
سایر کارها مثل حمل کودک بر روی پشت یا شانه، سوار شدن روی اسب و چرخاندن کودک به اطراف ممکن است سبب سندرم تکان شدید کودک شود.
آسیبهای ناشی از تکان شدید کودک ممکن است تا چند سال بعد ظاهر نشود و زمانی خود را نشان دهد که کودک به سن مدرسه رسیده و قادر نیست مانند سایر همکلاسی هایش عمل کند.
برای پیشگیری از سندرم تکان شدید کودکان چه باید کرد؟
هرگز کودکان را در عصبانیت ، بازی و یا به هر دلیل دیگر تکان ندهید.
هرگز کودک را به هوا پرتاب نکنید.
اگر کودک زیاد گریه می کند اقداماتی برای کودک انجام دهید که کودک آرام شود مثلا" کودک را در بغل به پشت نگهدارید و کمی او را راه ببرید تا کودک آرام گیرد و در این هنگام به هیچ عنوان کودک را در اثر عصبانیت تکان ندهید.7-15-142
خبر: مهران قاسمی