پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: مننژیت بیماری است که در آن غشاء (مننژ) مغز و نخاع ملتهب می شود.

 


کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: مننژیت بیماری است که در آن غشاء (مننژ) مغز و نخاع ملتهب می شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ صدیقه سادات افزود: ورم همراه با مننژیت اغلب باعث بروز نشانه های معمول شامل تب شدید، سردرد و خشکی گردن در نوزاد می شود.


وی علت مرگ 4 درصد از نوزادان را مننژیت عنوان و اظهار کرد: این بیماری از 6 ماهگی تا 5 سالگی شیوع بیشتری دارد اما در برخی موارد نوزاد در 24 ساعت ابتدای تولد دچار تب شدید و مشکلات تنفسی می شود.


وی ادامه داد: در این 24 ساعت بالا رفتن غیر طبیعی دمای بدن نوزاد به همراه بی اشتهایی و بیحالی غیر عادی بوده و والدین را به شدت نگران می کند.


سادات با بیان اینکه بیماری مننژیت به آنفولانزا و عفونت شدید تنفسی شبیه بوده و در صورت رسیدگی دیر هنگام بسیار خطرناک و حتی مرگبار است، تصریح نمود: این بیماری منجر به التهاب پرده های مغزی می شود و نوع باکتریایی آن بر خلاف نوع ویروسی، بسیار خطرناک است.


کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) اذعان داشت: مننژیت در هفته ها و ماه های اول تولد اثر نامطلوبی بر کودک دارد و اگر با تب شدید همراه باشد منجر به حالت اغماء شده و احتمال تاثیر بر رشد هوشی کودک و در نتیجه عقب ماندگی ذهنی را بیشتر می کند.


وی گفت: بسیاری از والدین تصور می کنند نوزاد تازه به دنیا آمده آنها از طریق عفونت های بیمارستانی مننژیت گرفته در حالی که عمده ترین عامل خطر ابتلاء به مننژیت باکتریال در نوزادان عفونت های مادر است.


وی ادامه داد: به همین دلیل است که بر درمان سریع عفونت مادران باردار از جمله (تبخال تناسلی، سفلیس، سرخچه و عفونت خونی) تاکید می شود، البته تغذیه نشدن با شیر مادر و انجام ندادن واکسیناسیون در نوزادان و کودکان سالم نیز می تواند از علل ابتلاء باشد.


سادات تولد نوزاد نارس، نقص سیستم ایمنی و ضربه به سر نوراز را از دیگر علل ایجاد بیماری مننژیت نوزاد عنوان کرد.


کارشناس پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج یادآور شد: بی شک برای هر کودک با تظاهرات بالینی مننژیت غیر چرکی تا زمانی که نتیجه کشت مایع مغزی- نخاعی از نظر باکتری منفی اعلام شود باید از درمان آنتی بیوتیکی استفاده نمود.


وی ابراز داشت: تاکید بر ضرورت تداوم درمان آنتی بیوتیکی طی 10 روز تا 3 هفته در صورت تایید بیماری از نوع باکتریایی باید انجام و درباره سایر مننژیت های غیرچرکی درمان های لازم چون استراحت در بستر و محیط آرام و استفاده از ضد درد خفیف صورت گیرد.


سادات در پایان خاطر نشان کرد: درمان پیشگیرانه با داروهای خاص در موارد ابتلای کودک به مننژیت باکتریایی نیز معطوف به افراد خانواده کودک و افرادی که در تماس نزدیک با کودک هستند، انجام می شود.5