نخستین کمیته سلامت نظارت بر باشگاه های ورزشی در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ جانشین معاون غذا و داروی دانشگاه گفت: مصرف مکمل های پروتئینی میتوانند به بدن در تامین نیاز روزمرهاش به پروتئینها کمک کنند اما با این حال، از عوارض مصرف پروتئین زیاد نباید غافل شد چرا که مصرف پروتئین زیاد میتواند احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی را تقویت کند.
دکتر عبدالله ارجمند ابراز داشت: علیرغم اینکه این محصولات دارای مزایایی برای فرد هستند؛ اما در موارد زیادی میتوانند سلامت فرد را به طور جدی در خطر بیندازند.
وی ادامه داد: مصرف بیش از اندازه مکمل ها میتواند به کبد و کلیهها آسیب وارد کند، منجر به پوکی استخوانها شده و فشارخون را دچار اختلال کند.
دکتر ارجمند خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین عوارض مصرف پروتئین که برخلاف هدف اصلی تولید این مکملهاست، افزایش وزن است. زمانی که رژیم ورزشی با مصرف پروتئین متناسب نباشد، کالریهای مصرفنشده تبدیل به چربی میشوند. این چربیها روز به روز افزایش مییابند و منجر به افزایش وزن سریع میشوند.
وی اظهار داشت: کاهش غیرطبیعی فشار خون
مکملهای پروتئینی میتوانند باعث افت بیش از حد فشار خون شوند. این مسئله بهخصوص در افرادی که داروهایی جهت کنترل فشار خون بالا مصرف میکنند، باید مورد توجه قرار بگیرد.
در ادامه رئیس اداره امور فراورده های طبیعی و مکمل های معاونت غذا و داروی استان گفت: بنا به اهمیت ویژه مصرف صحیح مکمل ها، تجویز و توزیع آن در باشگاه های ورزشی ممنوع است.
دکتر هوشنگ یاری پور افزود: عدم مصرف صحیح این مکمل ها منجر به عقیم شدن و به خطر افتادن جان جوانان بسیاری شده لذا نظارت بر توزیع و مصرف آن بسیار حائز اهمیت است.
وی تاکید کرد: در این زمینه هیئت پزشکی ورزشی موظف و متعهد گردیده در راستای جلوگیری از اقدامات غیر قانونی در باشگاه ها نظارت ها و اقدامات لازم را مبذول نماید.