کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: هدف از نشانگرهای رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویزگی های تغذیه ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی و سنی انتخاب اگاهانه داشته باشد.
کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: هدف از نشانگرهای رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویزگی های تغذیه ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی و سنی انتخاب اگاهانه داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، پردیس پورانصاری افزود: نشانگرهای تغذیه ای برچسب های غذایی، نشان دهنده محتوی انرژی، مقادیر درشت مغذی ها(چربی، قند و کربوهیدرات ها،پروتیین)، نمک می باشند. این نشانگرها علاوه بر رنگ، مقادیر هر کدام از شاخص ها در یک مقدار مشخص که قابل درک باشد را نیز نشان می دهد. اولویت انتخاب با نوع محصول خوردنی و اشامیدنی است که با توجه به شرایط سنی و سلامتی مناسب تر باشد.
وی ادامه داد: این نشانگرها به شما کمک می کنند تا بتوانید بین چند مدل از یک محصول خوردنی یا اشامیدنی با توجه به مقادیر نشانگرها مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.(به عنوان مثال بین انواع مختلف بیسکویت ها، اب میوه ها و... )
پور انصاری تصریح کرد: رنگ های نشانگرهای تغذیه ای با توجه به پنج عامل مهم تغذیه ای که برای حفظ سلامت باید به انها توجه شود، انتخاب شده اند که عبارتند از انرژی، قند، چربی، نمک، اسیدهای چرب ترانس، سبز. نارنجی و قرمز سه رنگ نشانگرهای تغذیه ای هستند که در انتخاب مواد غذایی بهتر است که به رنگ ها توجه شود.
وی با بیان اینکه رنگ سبز به معنی "کم" و یا "اندک"است و ما را به انتخاب مطمئن تر و سالم تر راهنمایی می کند، خاطر نشان کرد: رنگ نارنجی به معنی "متوسط" است.و راهنمای نسبتا خوبی می باشد. اگرچه انتخاب سبز بهتر است .محصولات غذایی با نشانگرهای نارنجی رنگ در اکثر مواقع انتخاب های نبتا مناسبی هستند.
کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: رنگ قرمز به معنی مقادیر زیاد در مواد غذایی است. باید دقت کرد با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط سلامتی و جسمانی،چه زمانی و چه مقدار مصرف کنیم.

Normal 0 false false false false EN-US X-NONE AR-SA