اولین نشست از سلسله نشست های علمی تخصصی حقوق شهروندی با عنوان « فلسفه حقوق شهروندی » با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.
اولین نشست از سلسله نشست های علمی تخصصی حقوق شهروندی با عنوان « فلسفه حقوق شهروندی » با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این نشست گفت: صیانت از حقوق شهروند دارای دو بخش عمده، شامل حجاب و عفاف حقوق شهروندی است.
دکتر اورنگ ایلامی با بیان اینکه این مصوبه در اواخر دولت یازدهم به اجرا در آمده است، تاکید کرد: هدف از برگزاری این نشست ها ترویج حقوق شهروند و ارائه ی خدمات بهتر در سیستم اداری دانشگاه است.
وی ادامه داد: یکی از نشانه های توسعه یافتگی آشنایی با حقوق افراد است و طبق تحقیقات صورت گرفته بیشترین میزان تخلفات اداری از عدم آگاهی کارکنان ناشی می شود.
وی عنوان کرد: یکی از اهداف بهبود کارآیی کارکنان، مدیران و اساتید، برگزاری دوره های آموزشی کارگاه های حقوق شهروندی به صورت جلسات پرسش و پاسخ است و رعایت حقوق شهروندی موجب افزایش احساس تعلق مردم به نظام می شود.
دکتر ایلامی با اشاره به اینکه نارضایتی مردم از نظام اداری یکی از آسیب های اجتماعی است، ابراز داشت: با ایجاد فضایی خاص و سیستمی هوشمند توانایی پاسخ گویی به تمامی مراجعات ارباب رجوع را خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: اطلاع رسانی از نحوه ی ارائه خدمات، ایجاد فرم رضایت مندی از کارکنان، مستند سازی از تمامی فعالیت های ستاد حوزه ی ریاست و زیر مجموعه، افزایش آگاهی به منظور ارتقا سیستمی، شناسایی کارکنان متعهد، تشکیل میز خدمت و غربالگری افراد جهت ورود و خروج هوشمندانه ی کارکنان و ارباب رجوع، مشخص کردن شرح وظایف کارکنان، و ایجاد فضای مناسب جهت رفاه حال ارباب رجوع از سری کارهایی است که می توان در جهت بهبود سیستم اداری دانشگاه انجام داد.
وی با برشمردن اینکه یکی از منشور های اخلاقی صیانت از حقوق شهروندی، کریمانه سخن گفتن و رفتار کردن است، خاطر نشان کرد: مسئله ی حجاب مسئله ای جدی در جامعه است و همه تذکرها باید با برخورد منصفانه، رویکرد کریمانه و محبت آمیز همراه شود تا پیامدی مثبت داشته و سبب نتیجه سوء نشود.
وی اذعان کرد: گسترش فرهنگ عفاف و حجاب نیازمند عملکرد همه جانبه و نظام مند بوده که رعایت آن از اولویت های ستاد صیانت از حقوق شهروندی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پایان تصریح کرد: در خصوص صیانت از حقوق شهروندی قانونگذاری کافی نیست و ضرورت فعال تر شدن سیستم اداری را می طلبد.
صیانت از حقوق شهروندی مسئله ای مهم و جدی است
همچنین معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این نشست گفت: صیانت از حقوق شهروندی مسئله ای مهم و جدی است که با توجه به قانون اساسی کشور تمامی اصول آن یکسان و تفاوتی میان انسان ها در برخورداری از حقوقشان صرف نظر از نژاد، رتبه و درجه، رنگ پوست و دین ندارد.
دکتر صدر الله محرابی اضافه کرد: در مرحله ی اول برای اجرای صیانت از حقوق شهروندی، باید آسیب شناسی کرد و پس از آن مراحل کلی همچون تدوین، افزایش ارتباط، اطلاع رسانی، تهیه محتوای آموزشی، ایجاد ساختار های الکترونیک و شفاف سازی کلی عملکرد های اداری در راستای کارهای خود قرار گرفته شود.
وی ابراز داشت: در جهت افزایش کیفیت سیستم اداری لازم است جلسات به فاصله زمانی یک تا سه ماه یکبار صورت گیرد تا از تکرار تخلفات کاسته شود.
وی در خصوص رعایت عفاف و حجاب حقوق شهروندی اظهار کرد: تشکیل تیم حجاب و عفاف به منظور بررسی و ارزیابی پوشش ها و ارشاد افراد با برخورد کریمانه و محبت آمیز و اجتناب از برخورد قهری سبب بهبود عملکرد به مصوبه ی صیانت از حقوق شهروندی است.
رعایت حقوق معلولین و جانبازان امکانات خاصی را می طلبد
مدیر اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این نشست گفت: از جمله مسائل و مشکلات حقوق شهروندی، رعایت حقوق معلولین و جانبازان است که امکانات خاصی را طلب می کند.
مهندس سید مظفر علیپور ادامه داد: از جمله برنامه های دانشگاه علوم پزشکی در جهت صیانت از حقوق شهروندی، ایجاد کارگاه های آموزشی برای کارکنان، ثبت درخواست های ارباب رجوع به صورت الکترونیک و ایجاد شرایط مناسب جهت تردد هرچه بهتر و آسان تر معلولین و جانبازان است.
به گزارش وب دا؛ این جلسه با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، معاون آموزشی، معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی، مدیران گزینش و حراست، روابط عمومی، بازرسی، امور حقوقی دانشگاه، مسئول دفتر نهاد رهبری، دبیر کمیته عفاف و حجاب و نماینده امور دانشجویان برگزار شد.