سهم جاده ها مخصوصا استان ما وسایل نقلیه در بروز تصادفات کم نیست اما عامل انسانی از باب اشتباه سهوی و خطای ناشی از بی احتیاطی عامل بیشتر این تصادفات است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در آستانه فرا رسیدن سفرهای نوروزی، پرچم اجرای پویش ملی «نه به تصادف!» به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال آن دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برافراشته شده تا نهادهای مسئول با هماهنگی و هم افزایی و مشارکت مردم، فضای مناسبی را برای کاهش تصادفات، مصدومیت و مرگ و میر ناشی از آن فراهم کنند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر مسلم شریفی تصریح کرد: این پویش با هدف ارتقای ایمنی سفرهای گروهی و خانوادگی از همه مهمتر نقش بانوان در خانواده به عنوان سرنشین آگاه و مسئولیتپذیر جهت کاهش تصادفات و تلفات جادهای در سفرهای نوروزی از ابتدای اسفندماه سال جاری تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده در سراسر کشور اجرایی شده و در تلاش است تا توجه آحاد جامعه علیالخصوص کاربران جادهای را به اهمیت تمرکز کامل در حین رانندگی جلب کند.
وی بیان کرد: همه ساله با نزدیک شدن به ایام نوروز، میلیونها هموطن برای دید و بازدیدهای نوروزی راهی جادهها شده و در کنار شادی سفر، تصادفات مرگباری را در جادههای کشور رقم میزنند و استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل تروریست پذیری شاهد افزایش گردشگران زیادی هستیم بنابراین لازم است راهکارهای مناسب اتخاذ شود.
دکتر شریفی، گفت: اگر تاب آوری برای رانندگی بالا رود قطع یقین شاهد کاهش تصادف هستیم و این آیتم ما می تواند سهم بزرگی رقم زند.
رییس مرکز بهداشت استان، عنوان کرد: در همین راستا نیز امسال پویش ملی «نه به تصادف» با هدف کاهش تصادفات و ارتقای فرهنگ رانندگی ایمن در سراسر کشور اجرایی و تلاش شده تا با مشارکت مردم و نهادهای مسئول، سفری ایمن و بدون حادثه برای کلیه هموطنان رقم بخورد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: در این حوادث صدها نفر می میرند و شمار زیادی دچار معلولیت می شوند، بماند که در این میان آسیب های مالی را هم باید به دردهای پیشین اضافه کنیم.
دکتر شریفی، با بیان اینکه آنچه که این درد را چند برابر کرده و ناراحتی و خشم را هم به آن می افزاید گفت: مکرر بودن این قصه تلخ و سیاه است که انگار پایانی ندارد و باید که در انتظار آن همچنان بمانیم و تنها راه برون رفت رعایت دستورالعمل های مختلف راهنمایی و رانندگی است.
وی ابراز داشت: اگرچه سهم جاده ها مخصوصا استان ما وسایل نقلیه در بروز تصادفات کم نیست اما عامل انسانی از باب اشتباه سهوی و خطای ناشی از بی احتیاطی عامل بیشتر این تصادفات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در جمع کارکنان مرکز بهداشت استان، اضافه کرد: گاهی عطش سرعت و بی توجهی به مقررات چنان حوادث به وجود می آورد درد و آلام یا غم و اندوه آن ابدی است و چاره ای جز صبر و بردباری باقی نمی ماند.
وی یادآور شد: این حوادث یا ناشی از هیجان درون یا بی صبری و کم حوصلگی و خواب آلودگی است که هر سه خطرساز برای خود و دیگران می شود و برخی مواقع راننده نه تنها خود بلکه سرنشینان خودرو و خودروهای دیگر را به پرتگاه مرگ می کشاند.
دکتر شریفی با توصیه بر اینکه، تصادفات رانندگی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در ایران و استان کوهستانی چهار فصل ما محسوب میشوند، گفت: بررسی این موضوع از منظر روانشناختی میتواند به کاهش این حوادث کمک کند، که باید علل روانشناختی تصادفات واکاوی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، در پایان خاطرنشان کرد: از آنجا که محور یاسوج بابامیدان، یاسوج اقلید، اصفهان یاسوج و محور پاتاوه دهدشت تماما کریدور شمال به جنوب می باشند و با توجه به کوهستانی بودن و شرایط آب هوایی متفاوت نیازمند برنامهریزی جهت تمرکز بیشتر بر حذف نقاط حادثهخیز و چهار خطه کردن محور های مواصلاتی استان تا تکمیل نهایی با شدت بیشتری دنبال شود.
به گزارش وب دا یاسوج، نشست پویش ملی نه به تصادف ضمن بیان اهداف و مروری بر آمار مرگ میر، مصدومیت و مقایسه آن با جهان، کشور و استان توسط فرناز شجاعی مدیریت خطر بلایا و حوادث و ارایه راهکارهای مختلف توسط شرکت کنندگان با حضور معاون فنی، مدیران کارشناسان در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار شد.