معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: سرعت واکسیناسیون در شهریور و مهر بسیار حیاتی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: سرعت واکسیناسیون در شهریور و مهر بسیار حیاتی است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمدمهدی بانشی در کارگروه آموزش و اطلاعرسانی کووید ۱۹ گفت: در میان پیک پنجم و ششم بیماری کرونا قرار داریم لذا باید واکسیناسیون را افزایش دهیم تا در پیک ششم با تبعات کمتری مواجه شویم.
وی بیان کرد: اگر گروههای پرخطر ۶۵ سال به بالا بودند را واکسینه نمی کردیم پیک پنجم مرگبارتر بود چرا که ۷۵ درصد مرگهای کرونا در ۱۲ درصد گروههای واکسینه نشده بالای ۶۵ سال هستند.
وی با بیان اینکه میانگین سن فوتیهای کرونا در فروردین ۷۱ سال بوده اما این آمار به ۵۶ سالهها رسیده، گفت: کاهش مرگ و میر سالمندان بیانگر تاثیر واکسیناسیون در این قشر از جامعه است، ضمن اینکه سن فوتیهای واکسینه شده ۸۳ سال است.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سرعت واکسیناسیون در شهریور و مهر ماه برای استان بسیار حیاتی است البته انتظار داریم واکسن بیشتری وارد استان شود.
دکتر بانشی ادامه داد: هدف گذاری کشور تزریق دو میلیون دز واکسن در روز است و پیشبینی برای استان کهگیلویه و بویراحمد تزریق ۲۰ هزار دز واکسن در روز است، بیشترین آمار ثبت شده تزریق واکسن در روز ۱۵ هزار دز بوده اما الان تزریق روزانه ۱۰ هزار دز رسیده که به نظر می آید موانعی سر راه است که باید برداشته شود.
وی با اشاره به موجودی ۵۰ هزار دز واکسن بدون پرت در استان گفت: ظرفیت تزریق واکسن در استان افزایش یافته در حسینیه ثارالله در ۸ خط در حال واکسیناسیون هستیم که باید در روز ۳ هزار نفر به این مکان مراجعه کنند اما مراجعه کننده حدود ۴۰۰ نفر هستند.
دکتر محمد مهدی بانشی به وضعیت نوبت دهی در سیستم salamat.org اشاره و عنوان کرد: فقط ۸ درصد مردم از طریق ثبتنام در این سامانه نوبت دریافت کرده و مراجعه کردند در حالی که ۷ هزار ظرفیت برا مراکز واکسیناسیون تعریف کردیم اما کمتر از ۳۰۰ یا ۴۰۰ نفر نوبت گرفتند و بقیه بدون نوبت هستند که نمیدانم چرا مردم علاقمند هستند بدون نوبت واکسیناسیون دریافت کنید که یکی از مشکلات پیشرو است.
در ادامه علیرضا عوضپور با اشاره به اینکه شایعات پیرامون واکسن دردسر ساز شده گفت: مرگ و میرهای کرونایی نباید در استان خیلی بولد و برجسته میشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به تفاوت فاحش میان کسانی که هر دو دز واکسن را دریافت کردند با کسانی که واکسن دریافت نکردند، افزود: حدود ۹۵ درصد مرگ و میرها میان کسانی بوده که کاملا واکسیناسیون نشدند.
مدیر پیشگیری ومبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان اضافه کرد: هم اکنون کلیه خانواده های دانش آموزان، ارائه دهندگان سرویس،مشاغل تهیه وتوزیع موادغذایی که بخش وسیعی از جامعه را تشکیل می دهند واکسیناسیون درحال خدمت رسانی به مراجعه کنندگان است.
علیرضا عوض بیان کرد: در شهرهای کمتر از بیست هزار نفرمی توانند به پایگاه ها محل سکونت و براساس دستورالعمل تدوین شده وزارتی اقدامات ارائه تزریق واکسیناسیون در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه در روستاها محدویت سنی از هیجده سال به بالا منعی وجود ندارد، گفت: به محض ورود واکسن دارای مجوز برای زیر 18 ساله ها اطلاع رسانی و در سریعترین زمان ممکن که عمدتا شامل دانش آموزان می شود می باشد شروع خواهد شد.
عوضپور با اشاره به اینکه ماه به ماه سن مرگ و میر کرونایی پایین میآید، گفت: سن واکسیناسیون در استان بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت می باشد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: طبق برنامهریزی در مناطق گرمسیری تا آخرین ساعات شب کار واکسیناسیون انجام میشود.
وی یادآور شد: حتی چادرهای واکسیناسیون برپا کردیم و با فرمانداریها و اعضای شورای شهر جلسه گرفتیم اطلاعرسانی کردیم که منعی برای واکسیناسیون افراد ۱۸ سال به بالا نیست.
علیرضا عوض پور در پایان خاطر نشان کرد: کسانی که می خواهند به زیارت اربعین بروند باید واکسیناسیون شوند و کارت دریافت کنند.
به گزارش وب دا: نشست کارگروه آموزش و اطلاع رسانی کووید19 با هدف اطلاع رسانی گسترده و با حضور معاون بهداشتی، گروه های تخصصی معاونت بهداشتی و سایر دستگاههای برون بخشی مرتبط در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان برگزار شد.
ارسال خبر/سید حسین رازیان



