طرح پژوهشی “ظرفیت سنجی تولید برق خورشیدی در استان کهگیلویه و بویراحمد: شهر لنده” به پایان رسید و نتایج آن در نشست خبری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تشریح شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علومپزشکی یاسوج؛ حسین ماری اریاد، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در این نشست خبری با اشاره به اهمیت توسعه انرژیهای پاک، گفت: با توجه به محدودیت منابع فسیلی و اثرات مخرب زیستمحیطی آنها، استفاده از انرژی خورشیدی یک ضرورت است.
وی با معرفی طرح “ظرفیت سنجی تولید برق خورشیدی در شهر لنده”، اظهار داشت: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، از پتانسیل بالایی برای بهرهبرداری از انرژی خورشیدی برخوردار است و شهر لنده نیز با داشتن شرایط مناسب تابش، میتواند به قطب تولید برق خورشیدی تبدیل شود.
به گفته اریاد، این طرح نشان میدهد که توسعه نیروگاههای خورشیدی در لنده، علاوه بر تأمین نیازهای انرژی منطقه، به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و کاهش آلودگی هوا نیز کمک خواهد کرد.
این پژوهشگر با اشاره به مزایای استفاده از انرژی خورشیدی، از مسئولان و متولیان امر خواست تا از طرحهای مشابه حمایت کرده و زمینه را برای توسعه انرژیهای پاک در استان کهگیلویه و بویراحمد فراهم کنند.
اریاد در پایان تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ جغرافیایی و اقلیمی از ظرفیت بهینه به منظور تولید و توسعه برق خورشیدی برخوردار بوده و می بایست این پتانسیل خدا دادی را دستاویز و پیشران توسعه استان قرار داد.
گفتنی است در این طرح، جلال محمدی، دکتر محمد مهدی بانشی، علیرضا رایگان شیرازی و مهندس محمدباقر حمیدی نیز همکاری داشتهاند.