پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/06/19

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سویا به دلیل دارا بودن پروتئین بسیار خوب کشت می شود. سویا غذای کامل و سرشار از پروتئین است که هیچ نوع چربی مضری ندارد و جزء ترکیبات چربی اشباع نشده به شمار می‌رود.

مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سویا به دلیل دارا بودن پروتئین بسیار خوب کشت می شود. سویا غذای کامل و سرشار از پروتئین است که هیچ نوع چربی مضری ندارد و جزء ترکیبات چربی اشباع نشده به شمار می‌رود.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر محمد رضا جاهدان ابراز داشت: سویا به عنوان یک اعجاز غذایی و حتی به عقیده برخی بیش از یک اعجاز تلقی می‌شود و به همین دلیل امروزه بیش از پیش سیمای سویا به صورت کاملا برجسته در کابینت های غذایی و دارویی دیده می شود.


وی اذعان داشت: سویا و محصولات ترکیبی به دست آمده از آن حاوی ۳ درشت مغذی اصلی پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی است و همچنین غنی از املاحی چون ویتامین b۳ ،b۲ و b1، کلسیم، آهن، فسفر و اسید فولیک می باشد.


دکتر جاهدان خاطرنشان کرد: سویا دارای اسید آمینه ضروری سیستین و میتونین است. همچنین حاوی ایزو فلایون که یک آنتی اکسیدان است می باشد این گیاه فاقد گوگرد است و چربی استخراج شده از آن از نوع غیر اشباع و به صورت مایع می باشد.


مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به عملکرد سویا در بدن گفت: سویا به دلیل دارا بودن ایزوفلایون باعث بهبود عملکرد پروستات و یک عامل مهم در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی پروستات در مردان می شود.


وی افزود: پروتئین سویا از ترشح آنزیم هایی که باعث رشد نابهنجار سلولهای تشکیل دهنده پروستات می شوند جلوگیری می کند و سلامت استخوان‌ها را تضمین می‌کند. آمارها نشان داده سویا از بروز پوکی استخوان در زنان یائسه جلوگیری می کند.


وی ابراز داشت: در مردان نیز از این ماده غذایی از کمبودهای مواد معدنی جلوگیری کرده و باعث کاهش بیماری آرتروز و آرتریت روماتوئید می شود.


دکتر جاهدان خاطر نشان کرد: سویا نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش بازی‌میکند . تحقیق و بررسی نشان داده که افرادی که سویا مصرف می‌کنند، کمتر مبتلا به بیماری سرطان روده می‌شوند و از تکثیر سلول‌های سرطانی روده جلوگیری می‌کند.