پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: امروزه استفاده از لوازم آرایشی و مواد محافظت کننده پوست تبدیل به بخشی از امور روزانه بانوان شده است و اغلب خانم ها به طور روزمره از عطر،مرطوب کننده ها،پاک کننده های پوستی،ضد آفتاب ها،ضد تعریق ها، رنگ های آرایشی و ... استفاده میکنند.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه؛ دکتر رحمت اله افشار افزود: این میل به زیبایی البته گاهی هم با مخاطراتی همراه میشود.بعضی از افراد تا به حال مشکلات و عوارض ناشی از مصرف این مواد را حداقل یکبار تجربه کرده اند.بدیهی است که شدت و احتمال بروز عوارض در مواد آرایشی تقلبی بیشتر خواهد بود.


وی اذعان داشت: لوازم آرایش شامل کرم‌های محافظت‌کننده پوست، لوسیون‌ها (کرم‌های مایع)، پودرها، عطرها، رژ لب، لاک ناخن، مواد آرایشی چشم و صورت، فر مو، لنزهای رنگی، رنگ مو، ژل و اسپری مو، دتودورانت‌ها (ضدبو)، محصولات مربوط به نوزاد، روغن شستشو، کف وان (مایع ویژه وان)، نمک شستشو، روغن‌ها و دیگر انواع محصولات هستند.


وی تصریح کرد: افراد زیادی هنگام خرید لوازم آرایشی جدید فقط به مارک آنها توجه می کنند و حتی نگاهی به فهرست مواد تشکیل دهنده آن نمی اندازند. این در حالی است که بعضی مواد به کار رفته در رژ لب، لاک ناخن، ریمل، کرم های صورت، ضدآفتاب ها، دئودورانت ها و... می تواند به بدن شما آسیب برساند و در طولانی مدت عوارض زیادی از جمله سرطان، اختلالات هورمونی ایجاد کند.


دکتر افشار گفت: از آنجا که کشور ایران سومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه است و بیش از ۵۰% لوازم آرایشی نظیر کرم پودر و رژلب و ریمل های آرایشی موجود در بازار تقلبی هستند،به هنگام خرید این لوازم باید دقت فراوانی به خرج دهیم.


وی افزود: مارکهای تقلبی باعث پیری زودرس می شود. باید توجه داشت واکنش حساسیتی، یکی از شایع ترین عوارض استفاده از انواع لوازم آرایشی است.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه بازار این اقلام در انحصار چین، تایلند و ترکیه است، تاکید کرد: درصد بالایی از لوازم و کالاهای آرایشی در ایران به صورت قاچاق از طریق مرزهای شرقی و غربی وارد ایران می شوند .


این در حالی است که عملاً هیچ اطلاعی از میزان سلامتی و بهداشتی بودن این محصولات وجود ندارد و گزارشهای متعددی که از مراکز بهداشتی دریافت می شود حکایت از خطر بالقوه این کالاها برای سلامتی مصرف کننده ایرانی دارد و آن دسته از آنها که دارای مارکهای معروف اروپایی یا آمریکایی هستند تقریباً همه قلابی بوده و به طرز ماهرانه ای در چین، تایلند و ترکیه جعل شده و روانه بازار ایران می شوند.


وی یادآور شد: این دست از کشورها با ارایه تنوع گسترده ای از محصولات آرایشی با قیمتهای ارزان و در بسته بندیهای جذاب، مطابق بودجه، بخش عمده ای از مصرف کننده های ایرانی اقدام به تولید لوازم آرایشی می کنند


دکتر افشار علت اصلی مصرف گسترده لوازم آرایشی تقلبی را ارزانی آنها عنوان کرد و اضافه کرد: درصد زیادی از لوازم آرایشی مصرف شده در کشور ما وارداتی هستند که برخی به صورت غیر مجاز وارد میشوند.


وی با اشاره به عوارض عمده استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی غیر استاندارد، اذعان داشت: بعضی مواد آرایشی دارای مقداری روغن هستند که باعث بروز آکنه در پوست های مستعد میشود.این مواد روغنی در لوازم آرایشی غیر استاندارد به میزان بسیار بالاتری میرسد، به همین از عوارض استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد است.


وی احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در محلی که ماده آرایشی استفاده شده و جوش سرسیاه قرمزی،تورم،خارش و تاولهای آبدار،کهیر،عفونت پوست،عفونت ریشه مو، آکنه (جوش غرور جوانی)، تغییر رنگ و صدمه به ناخن و مو و کچلی وتغییر رنگ پوست که به صورت منتشر یا لکه ای میباشد را از دیگر عوارض آنها عنوان کرد:


وی یادآور شد: صدمات کبدی (ناشی از سم موجود در مواد آرایشی غیر مجاز)، آسیب چشمی و اثر ناخوشایند ناشی از زخم روی پوست ، مشکلات نفسی، کم کاری غده فوق کلیه، پوسته ریزی لبها ناشی از مواد آرایشی و پیری زودرس و ایجاد چین و چروک روی پوست از دیگر عوارض استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد است.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: برخی از مواد آرایشی نیز هنگامی که در معرض نور خورشید قرار میگیرند ایجاد حساسیت میکنند که باید به آنها نیز توجه کافی شود.


وی تاکید کرد: یک پوست سالم سد بسیار خوبی در مقابل تعداد زیادی از موادی است که روزانه با آن در تماس هستیم.اگر پوست بیش از حد خشک باشد یا به هر دلیل ملتهب یا زخمی باشد، اثر محافظتی این کاسته میشود.


و اذعان داشت: پزشکان توصیه میکنند برای جلوگیری از حساسیت پوستی هربار که محصول آرایشی بهداشتی جدیدی را خریداری کردید قبل از آنکه به طور گسترده از آن بر روی سر و صورت خود استفاده کنید،مقدار اندکی از آن (به اندازه یک سکه) را روی بازوی خود بمالید. اگر تا ۲۴ ساعت هیچ گونه علائمی از حساسیت روی بازوی شما ایجاد نشد، شما میتوانید با خیال راحت از آن ماده استفاده کنید.