پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/10/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

با اضافه شدن واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون علاوه بر جلوگیری از مرگ و میر کودکان از دیدگاه اقتصادی نیز هزینه اثربخشی دارد
 کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: واکسیناسیون کودکان را در برابر بیماری پنوموکوک ایمن می‌کند.
 
فاطمه نجفی در گفت‌وگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در یاسوج، در خصوص باکتری پنومونیه یا پنوموکوک گفت: این باکتری بی‌هوازی_سوزنی شکل و گرم است و محل تجمع آن دستگاه تنفسی است که عامل ایجاد بیماری‌های رایج دستگاه تنفسی از جمله مننژیت، ذات‌الریه، عفونت گوش میانی_باکتریایی  و سینوزیت است.
 
کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد افزود: سالانه میزان بروز عفونت پنوموکوک در ایران ۵۱.۰۶۹ مورد است که منجر به ۱۳۷۵ مورد مرگ می‌شود.
 
وی عنوان کرد: راه انتقال بیماری از طریق قطرات تنفسی در حین صحبت کردن و تماس نزدیک حتی اشیا آلوده با ترشحات بدن فرد مبتلا است و بار بیماری ایجاد شده توسط این باکتری عامل ۵۲ درصد موارد مرگبار است.
 
وی بیان کرد: با اضافه شدن واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون علاوه بر جلوگیری از مرگ و میر کودکان از دیدگاه اقتصادی نیز هزینه اثربخشی دارد.
 
کارشناس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر ۱۳۵ کشور این واکسن را در برنامه کشوری واکسیناسیون خود دارند و در منطقه مدیترانه شرقی این واکسن  در برنامه ملی ۱۶ کشور منطقه قرار دارد، ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن در جمعیت هدف ۸۰ درصد است.
 
نجفی عنوان کرد: واکسن پنوموکوک به دو صورت پلی ساکارید و کونژوگه موجود است که در حال حاضر در ایران واکسن پنوموکوک نوع کونژوگه آن استفاده می‌شود که اثربخش‌تر از واکسن پلی ساکارید است چرا که بعد از تزریق سه دز آن نیاز به یادآور نیست.
 
نجفی ادامه داد: در حال حاضر این واکسن تحت عنوان پنوموسیل و در سه د‌ز گروه سنی ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود این واکسن مجوز مصرف را در کودکان زیر ۲ سال دارد.
 
کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: این واکسن از اواخر تیرماه ۱۴۰۳ به صورت رسمی در کشور و تبع آن در استان شروع شده است و در تمامی مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشتی دسترسی به این واکسن را دارند و در حال تزریق برای جمعیت هدف است.
 
وی بیان کرد: یکی از شایعترین علل مرگ کودکان زیر پنج سال اسهال می‌باشد و روتاویروس مهمترین عامل ایجاد اسهال شدید و کم‌آبی در کودکان زیر پنج سال است.
این عفونت ویروسی یکبار شایع بوده و تقریبا تمام کودکان سن ۳ الی ۵ سالگی حداقل یکبار مبتلا به اسهال ناشی از این ویروس می‌شوند.
 
کارشناس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹ گونه از این ویروس وجود دارد که ابتلا به روتاویروس نوع A شایعترین نوع و علت ۹۰ درصد عقونت‌های روتاویروسی است، راه انتقال ویروس از طریق مدفوع و دهان است و به راحتی از طریق تماس دست آلوده با دهان عدم رعایت بهداشت فردی قابل انتقال است.
 
وی بیان کرد: 54 درصد موارد اسهال آبکی و شدید منجر به بستری در بیمارستان ناشی از این ویروس است که با واکسیناسیون می‌توان تا ۷۵ درصد از بروز این عفونت جلوگیری و ضمن کاهش موارد بستری و سرپایی ناشی از این بیماری از هزینه‌های پزشکی و اجتماعی ناشی از بروز بیماری را کاهش داد.
 
نجفی عنوان کرد: واکسن روتاویروس در حال حاضر در ۱۳۸ کشور در برنامه ملی واکسیناسیون کودکان این کشورها قرار گرفته و به طور متوسط ۸۰ درصد از جمعیت واکسینه شده این کشورها ایمن شده‌اند.
 
کارشناس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: واکسن روتاسیل خوراکی سه دز ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۶ ماهگی این واکسن در سطح کشور و به تبع آن استان ما در مراکز بهداشتی توزیع شده و در آینده نزدیک طی چند روز آینده با دستور وزارت بهداشت شروع و برای کودکان ۲ ماه تجویز می‌شود.
 
وی بر انجام به موقع واکسیناسیون تاکید کرد و گفت: همیشه واکسن نزدن و یا به تعویق انداختن واکسن بدون دلیل اشتباه است در مراکز واکسیناسیون دفترچه پایش مراقبت کودکان به والدین داده می‌شود که اطلاعات مهمی در مورد واکسیناسیون و‌ نحوه رشد کودک در آن نوشته شده است در این دفترچه جدول زمان‌بندی واکسیناسیون وجود دارد که لازم است والدین براساس این جدول کودک خود را برای واکسیناسیون به مرکز بهداشت تحت پوشش خود ببرند.
 
کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: والدین باید به آموزش‌ها و توصیه‌‌های داده شده مراقبت سلامت بعد از تزریق واکسن خود عمل کنند، ضمن اینکه پس از واکسیناسیون تب مختصر، درد، سفتی در محل تزریق، بی‌قراری و تحرک‌‌پذیری شایع است که جای نگرانی وجود ندارد و لازم است به توصیه مراقبت سلامت خود در این زمینه عمل کنند.
 
نجفی خاطرنشان کرد: والدین با نزدن واکسن سلامت کودک خود را به خطر نیاندازند و ایمنی بدن کودک خود را در برابر بیماری‌های خطرناک کاهش ندهند.
پایان پیام/
تصاویر پیوست