پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: وبا بیماری اسهالی شدیدی است که توسط باکتری به نام ویبریوکلرا ایجاد می شود.

 کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: وبا بیماری اسهالی شدیدی است که توسط باکتری به نام ویبریوکلرا ایجاد می شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، نوشین مبصر اظهار داشت: این بیماری به آرامی در جمعیت گسترش یافته و کشف زود رس موارد آن در جهت شروع آموزش و فعالیت های بهداشت محیط و مشخص نمودن منابع احتمالی عفونت ضروری است.


وی با بیان اینکه انتقال بیماری وبا از راه مدفوعی _ دهانی است، ابراز داشت: با توجه به این که بیش از یک میلیون ارگانیسم برای ایجاد بیماری مورد نیاز است، این بیماری منحصرا از طریق آب یا غذای آلوده منتقل شده و انتقال توسط تماس مستقیم فرد به فرد، مانند تماس با بیمار نادر است.


وی تصریح کرد: 75 درصد از افراد دارای عفونت و یا هیچ نشانه ای از این بیماری نداشته و فقط 2 تا 5 درصد از افراد دچار اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می شوند.


آموزش بهداشت زیر بنای کنترل طغیان وبا


مبصر اذعان داشت: آموزش بهداشت زیر بنای کنترل طغیان است، در این آموزش ها به مردم تاکید می شود به محض شروع اسهال، استفاده از مایع درمانی خوراکی را شروع و بی درنگ به مراکز درمانی مراجعه نمایند.


وی یادآور شد: اکثر دانه های خوراکی مرطوب مانند برنج، ذرت و ارزن، زمانی که در حرارت اتاق سرو گردند یا حرارت کمی ببینند به مواد شایعی برای انتقال وبا تبدیل می شوند.


کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ادامه داد: غذاهای مرطوب که کمی بعد از پختن آلوده شده اند و برای چند ساعت در دمای اتاق مانده اند محیطی عالی برای رشد ویبریوکلرا آماده می کنند.


 وی با اشاره به اینکه احتمال آلوده شدن آب در منشا خود وجود دارد، ابراز کرد: آب های سطحی و آب چاه های کم عمق منابع عفونت هستند بنابراین حمام کردن یا شستشوی وسایل آشپزی در آب آلوده هم می تواند موجب انتقال وبا شود.


مبصر دوره نهفتگی این بیماری را معمولا یک تا سه روز عنوان کرد و افزود: این بیماری می تواند از چندین ساعت تا پنج روز ادامه داشته باشد.


کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) تاکید نمود: بیماران با وضعیت جسمی وخیم ممکن است تا 10 درصد از وزن بدن خود را از طریق اسهال و استفراغ از دست بدهند بنابراین مایع درمانی خوراکی یا تزریقی و جایگزینی الکترولیت ها در این بیماران حائز اهمیت است.


 مبصر در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از غذای پخته، جوشاندن یا کلر زنی آب آشامیدنی و شستن دست ها از راه های پیشگیری کننده در ابتلا به این بیماری به حساب می آیند.6