پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: وضعیت حرفه پرستاری به ویژه پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت روز به روز در کشور و این استان در حال بهبود است.
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت:
وضعیت حرفه پرستاری به ویژه پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت روز به روز در کشور و این استان در حال بهبود است.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج،کمال الدین بهروز جمشیدنژاد در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه حرفه پرستاری در این استان و کشور از جایگاه رفیعی برخوردار است، افزود: با توجه به نقش حساس و مهمی که حرفه پرستاری در حوزه سلامت دارد عملکرد پرستاران بین افکار عمومی حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: پرستاری حرفه ای است که شرایط خاص خود را دارد و فردی که وارد آن می شود باید به لحاظ روحی، روانی، جسمی و آموخته های علمی توانمند باشد.
جمشید نژاد عنوان کرد: بر اساس آموخته های دانشگاهی وظایفی به پرستارواگذار می شود و باید تعهد و مسئولیت پذیری بالا و اخلاق حرفه ای داشته باشد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه حرفه پرستاری تعهد، علم و هنر است، ابراز داشت: از این جهت هنر است که نشستن بر بالین بیمار و مشاهده شرایط او دشواری خاص خود را دارد.
وی افزود: پرستاران به لحاظ نوع رفتار شغلی و کاری افرادی خاص هستند و به همین دلیل نیز در سطح جامعه نگرش ها در افکار عمومی و مسئولان اجرایی پیرامون این حرفه از شرایط ویژه ای برخوردار است.
جمشیدنژاد گفت: پرستار پناهگاه بیماران است تا آنجا که علامه طباطبایی فرموده اند حاضرم 70 سال عبادت خود را با یک شب پرستاری از بیمار عوض کنم که این امر بیانگر ارزش و اهمیت چشمگیر حرفه پرستاری است.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری بارها فرموده اند که حرفه پرستاری ازحساسیت ویژه ای برخوردار است و مسئولان اجرایی کشور باید در تصمیم گیری های خود مشکلات و شرایط آنان را در نظر بگیرند.
جمشیدنژاد اظهار کرد: مسئولان کشوری، لشکری و سیاسی تاکنون نقطه نظرهای متعددی را پیرامون حرفه پرستاری مطرح کرده اند.
وی عنوان کرد: پرستاران اکنون افزون بر 65 درصد از اعضای جامعه سلامت را در کشور تشکیل می دهند و کادر پرستاری نیز شامل پرستار، بهیار، کمک بهیار، اتاق عمل و هوشبری است.
جمشیدنژاد ابراز داشت: معاونت پرستاری کشور معاونت مراقبت پرستاری بوده و متولی نظارت بر امر و فعل پرستاری در بیمارستان ها است.
مدیر پرستاری معاونت درمان افزود: آنچه اکنون با سیاستگذاری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت پرستاری این وزارتخانه در حوزه پرستاری کشور در حال انجام است از سطوح بالادستی تا سطح بیمارستانی و عملیاتی تابع یک سیاستگذاری خاص و واحد است.
جمشیدنژاد گفت: بر اساس سیاست های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام های مطلوبی در حوزه پرستاری کشور در حال انجام است.
وی بیان کرد: حرفه پرستاری در سال های اخیر به ویژه با اجرای طرح تحول نظام سلامت و توسعه تخت های بیمارستانی وارد فضا و شرایط خاصی شده است.
جمشیدنژاد اظهار کرد: رویکرد حوزه پرستاری در کشور به نسبت دیگر بخش های حوزه سلامت تغییر چشمگیری کرده و بالین محورتر شده است.
وی عنوان کرد: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت به دلیل بالا رفتن سطح توقعات مردم و افزایش حجم مراجعه آنان به بیمارستان های دولتی کار، فعالیت، مسئولیت و وظایف پرستاران نیز سنگین تر شده است.
جمشیدنژاد ابراز داشت: هم اکنون در کشور افزون بر 140 هزار نفر پرستار وجود دارد و با توجه به اینکه باید شاخص پرستاری در کشور به 1.8 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی برسد افزون بر 100 هزار نفر پرستار جدید در کشور نیاز است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: میانگین تعداد پرستاران به ازای هر تخت بیمارستانی در دنیا 2.5 نفر، در کشور بین 0.9 تا یک نفر و در این استان نیز 1.36 نفر است.
جمشیدنژاد گفت: این میزان در کهگیلویه و بویراحمد در بخش های عمومی 1.02 نفر و در بخش های آی.سی.یو نیز 3.44 نفر است و استان در این زمینه نسبت به متوسط کشوری به مراتب وضعیت بهتری دارد.
وی بیان کرد: این بدان معنا نیست که کهگیلویه و بویراحمد کمبود پرستار ندارد بلکه با توجه به توسعه اورژانس ها و بخش های ویژه در بیمارستان های استان پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت این شاخص باید تغییر کند.
جمشیدنژاد اظهار کرد: هر چند که کشور با وضعیت ایده آل تعداد پرستاران به ازای هر تخت بیمارستانی فاصله دارد اما در کهگیلویه و بویراحمد شرایط بهتر است.
وی عنوان کرد: یک هزار و 600 نفر کادر پرستاری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد افزون بر یک هزار و 300 نفر در بخش دولتی و حدود 300 نفر نیز در بخش خصوصی فعالیت می کنند.
جمشیدنژاد ابراز داشت: پرستاران بخش دولتی کهگیلویه و بویراحمد در پنج بیمارستان و پرستاران بخش خصوصی نیز در بیمارستان های تامین اجتماعی، سلمان و زاگرس در حال فعالیت هستند.
مدیر پرستاری دانشگاه افزود: 80 درصد پرستاران بخش دولتی این استان بانوان و 20 درصد نیز آقایان هستند.
جمشیدنژاد گفت: نیاز به پرستاران آقا در کهگیلویه و بویراحمد در راستای اجرای آیین نامه طرح تکریم زیاد است.
وی بیان کرد: بر اساس این طرح باید پرستاران مرد از بیماران مرد و پرستاران زن نیز از بیماران زن مراقبت کنند و به همین دلیل ضرورت افزایش تعداد پرستاران مرد در استان چند برابر می شود.
جمشیدنژاد اظهار کرد: رویدادهای مطلوبی در حوزه پرستاری در کشور و کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است.
وی عنوان کرد: امسال در سطح کشور و کهگیلویه و بویراحمد تعدادی برنامه مهم در حوزه پرستاری اجرا شده و یا اجرا خواهد شد که یکی از مهمترین آنها توسعه کمی و کیفی مراکز ارائه مراقبت های پرستاری در منزل است.
جمشیدنژاد ابراز داشت: این مراکز در کهگیلویه و بویراحمد در حال آماده شدن و راه اندازی است و در آنها پرستاران با حضور در منزل خدمات لازم را به سالمندان و بیماران ارائه می دهند.
مدیر پرستاری معاونت درمان افزود: این مراکز میزان مراجعه حضوری بیماران را برای دریافت خدمات درمانی در بیمارستان ها کاهش می دهد و با راه اندازی آنها در کهگیلویه و بویراحمد تغییرات چشمگیری در حوزه مراقبت های پرستاری ایجاد خواهد شد.
جمشیدنژاد گفت: برنامه دیگر در حوزه پرستاری صدور و اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای برای پرستاران دارای شرایط است.
وی بیان کرد: تنها داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی و یا بالاتر برای پرستاران دلالت بر صلاحیت حرفه ای و شغلی آنان نیست و بر اساس این طرح پس از شرکت فرد در یک آزمون جامع پروانه صلاحیت حرفه ای همچون پروانه پزشکی به او داده می شود.
جمشیدنژاد اظهار کرد: چنانچه فردی مدرک دکترا داشته باشد اما پروانه صلاحیت حرفه ای نداشته باشد به لحاظ توانمندی حرفه ای فاقد صلاحیت لازم است.
وی با بیان اینکه این طرح در کشور آغاز شده و به زودی نیز در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می شودابراز داشت: با اجرای این طرح در کهگیلویه و بویراحمدارائه مراقبت های پرستاری به بیماران نیز مطلوبتر خواهد شد.
این مقام مسئول پرستاری دانشگاه افزود: برنامه دیگر در حوزه پرستاری اجرای طرح روش موردی در بیمارستان ها است که در کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است.
جمشیدنژاد گفت: بر اساس این طرح هر پرستار در شیفت کاری خود به جای مراقبت از تمامی بیماران تنها از چند بیمار مراقبت می کند که چنین امری موجب تمرکز توانمندی های پرستار بر روی همان تعداد بیمار و مراقبت بهتر و راحت تر از آنان می شود.
وی بیان کرد: بیمارستان شهید بهشتی یاسوج یکی از بیمارستان های پایلوت و نمونه کشور در زمینه اجرای این طرح است هر چند که این طرح از حدود یک سال قبل در دیگر بیمارستان های کهگیلویه و بویراحمد در حال اجراست.
جمشیدنژاد اظهار کرد: این طرح سازوکارهای خاصی به لحاظ حقوق ومزایای پرستاران دارد.
وی عنوان کرد: هیات علمی بالینی در کشور برای پرستاران در حال اجراست و بر اساس آن فرد پس از دریافت مقاطع علمی بالا از جمله کارشناسی ارشد و یا دکترا باید در بخش های ویژه، آی.سی.یو و سی.سی.یو بر بالین بیمار باشد و در عین حال نیز می تواند در بیمارستان عضو هیات علمی باشد.
جمشیدنژاد ابراز داشت: این طرح در حال گذراندن مراحل نهایی در کشور است و با اجرای آن پرستاران کهگیلویه و بویراحمد نیز از چنین مزایای مهمی برخوردار خواهند شد. 13 – 142
م/قنبری