کارشناس ارشد اپیدمیولوژی وMPH مدیریت بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام از برگزاری پنجمین کمیته سرطان در خصوص اپیدمیولوژی(همه گیری) سرطان، راه های پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان آن و همچنین سرطان های شایع در این شهرستان خبر داد.
کارشناس ارشد اپیدمیولوژی وMPH مدیریت بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام از برگزاری پنجمین کمیته سرطان در خصوص اپیدمیولوژی(همه گیری) سرطان، راه های پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان آن و همچنین سرطان های شایع در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام؛ هدایت اله جمالی گفت: روز جهانی و هفته ملی مبارزه با سرطان تنها زمانی است که به بهانه آن مردم دنیا می توانند علیه اپیدمی سرطان، یکپارچه و متحد شوند.
وی با بیان اینکه این روز هر ساله در ۴ فوریه (برابر با 15 بهمن ماه) در سراسر دنیا گرامی داشته می شود، افزود: هدف از آن حفظ جان انسان ها از میلیون ها مرگ و میر قابل پیشگیری به واسطه سرطان از طریق ارتقاء سطح آگاهی، آموزش همگانی درباره سرطان و ترغیب دولت ها و افراد در سراسر جهان برای انجام اقداماتی بر علیه این بیماری است.
وی ادامه داد: شعار ” ما می توانیم. من می توانم” برای روز جهانی سرطان در سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ در نظر گرفته شده است و بیانگر این است که هر فرد می تواند سهم خود را برای کاهش بار جهانی بیماری سرطان انجام دهد.
جمالی یادآور شد: از آنجائیکه سرطان زندگی فرد مبتلا را به طرق مختلف تحت تأثیر قرار می دهد، تمام مردم توانایی انجام فعالیت های گوناگون در این زمینه را برای کاهش تأثیر سرطان بر زندگی افراد، خانواده ها و جوامع دارند و دیگر نباید از این بیماری ترسید زیرا با پیشگیری و تشخیص زود هنگام آن می توان بر این بیماری غلبه نمود.
کارشناس ارشد اپیدمیولوژی وMPH مدیریت بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام گفت: بیماری سرطان از لحاظ بار مالی یکی از پرهزینه ترین بیماری ها در بین بیماری های غیر واگیر است که در ایران سالانه حدود 10 هزار میلیارد تومان جهت هزینه های مستقیم و غیر مستقیم این بیماری پرداخت می شود.
وی اضافه کرد: این هزینه 19 درصد بیشتر از هزینه بیماری های قلبی- عروقی است که به عنوان اولین علت مرگ در دنیا شناخته شده و هرسال حدود 450 هزار سال عمر به دلیل ابتلا به سرطان از بین می رود.
وی افزود: هفته ملی مبارزه با سرطان فرصتی برای بازتاب این است که شما چه کاری در این زمینه می توانید انجام دهید، در این هفته فرصت آزمودن راهکارهای کنترل سرطان را داریم.
جمالی اضهار داشت: هدف همه ما اطمینان از این است که افراد کمتری مبتلا به سرطان شوند، افراد بیشتری به طور موفقیت آمیز در این زمینه درمان شوند و همچنین افراد مبتلا کیفیت زندگی بهتری را در طول درمان و بعد از آن داشته باشند.
کارشناس ارشد اپیدمیولوژی وMPH مدیریت بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام عنوان کرد: با توجه به اینکه خوشبختانه حدود نیمی از سرطان ها قابل پیشگیری هستند، تردیدی نیست که بهترین راه برای مقابله با چنین روندی، مشارکت فعالانه سیاستگزاران مختلف در حوزه سلامت و خارج از آن و حضور همیشگی مردم است.
وی یادآور شد: هر چند مردم با اتخاذ روش های خودمراقبتی باید از خود در برابر عوامل خطر بیماری ها محافظت کنند اما از دیگر سو مسئولان نیز وظیفه دارند ضمن آموزش نظام مند شیوه های خود مراقبتی و ارائه خدمات مناسب فردی برای کنترل عوامل خطر، از ایجاد عوامل خطر جلوگیری و مردم را در برابر آنها محافظت و حمایت نمایند.
جمالی در پایان خاطر نشان کرد: بدون همکاری و هماهنگی سایر دستگاه ها و سازمان ها و مشارکت جدی مردم کنترل این بیماری مشکل خواهد بود.5







