پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/02/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان در پیامی فرا رسیدن یکم شهریورماه روز پزشک را که مقارن با سالروز ولادت طبیب و دانشمند بزرگ ایران زمین، حکیم ابوعلی سینا است، را به همه پزشکان و خانواده بزرگ پزشکی کشور تبریک گفت.


سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان در پیامی فرا رسیدن یکم شهریورماه روز پزشک را که مقارن با سالروز ولادت طبیب  و دانشمند بزرگ ایران زمین، حکیم ابوعلی سینا است،  را به همه پزشکان و خانواده بزرگ پزشکی کشور تبریک گفت.


به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ در متن این پیام آمده است؛


‍ یامن اسمه دواء و ذکره شفاء 


حسن انتخاب زاد روز  شخصیت برجسته و بی نظیری  چون ابن سینا به عنوان روز پزشک، فرصت مغتنمی فراهم می‌آورد تا با اشاره به جایگاه  سترگ علمی، نوآوری و امتیازات خلقی و رفتاری این حکیم و فیلسوف طبیب، ضمن ارج نهادن بر تلاش های مجدانه و  ارزشمند  این قشر فرهیخته و تجلیل از خدمات حیات‌بخش آنان که از مصادیق آیه کریمه «و من احیاها فکانما احیاالناس جمیعا» است نگاهی دوباره به جایگاه ممتاز خدمات پزشکی و ویژگی‌های استثنایی آن داشته باشیم. 


در آموزه‌های طبی کهن ما که متکی بر پشتوانه‌ای عظیم از دانش پویا و تجارب ارزنده حکیمان جامع‌نگر و پزشکان دانشور این مرز و بوم است، تأکید بر بازشناسی هویت روحانی – مادی انسان و تأثیر و تأثر این دو بخش از حیات و نقش آن در سلامت جسم و روان، رهنمودهای الهام‌بخش و حکیمانه‌ای فراهم می‌آورد که نه تنها در شیوه رویارویی با نابسامانی‌های جسمی روانی و نحوه درمان، بلکه در شکل‌گیری رفتار منطقی و خلقیات والای انسانی تأثیرگزار است. 


در فرهنگ متعالی اسلام که علم‌الابدان در کنار علم الادیان منزلت و اعتباری ویژه دارد و کلمه طبیب، خود از اسماء حسنای الهی است، پزشک و خدمات پزشکی که حافظ سلامت و پاسدار حیات انسان‌ها است از تقدسی ستودنی برخوردار است و پیشگامان این عرصه در فرهنگ ایرانی اسلامی ما، همواره با تأکید بر این قداست، پزشکی را میدان فضیلت، خدمت، از خود گذشتگی و آراستگی به عالی‌ترین صفات اخلاقی می‌شناختند و این اندیشه را در نگارش آثار و تربیت نیروی انسانی مورد توجه قرار می‌دادند. 


در غرب نیز اهمیت و جایگاه  پزشک همواره مورد وثوق دانشمندان و فلاسفه بوده  و آنان همواره به دنبال کشف ساخت‌های عمیق نهفته در ورای علم پزشکی بوده اند  تا  از این طریق بتوانند به فهم چرایی شکل‌گیری معنای خاصی از انسان دست پیدا کند. از مهمترین این اندیشمندان میشل فوکو بوده که با نگارش کتاب " تولد پزشکی بالینی " در پی دستیابی به شواهد تغییراتی بوده که در سامان‌های بنیادین دانش روی داده است.از  نظر فوکو پزشکی نقش مهمی در شکل‌گیری علوم انسانی دارد؛ زیرا در این علم بود که برای اولین‌بار فرد انسانی به موضوع معرفت و گفتمان علمی تبدیل شد و انسان , یک‌باره، هم سوژه و هم ابژه معرفت واقع شد. و در نهایت هدف آن است که بفهمیم وضعیت امروزمان حاصل چه جریانی بوده است و ما چگونه ما شدیم و چگونه می‌توانیم تغییر کنیم. 


باری؛ اینجانب به عنوان عضو کوچکی از جامعه پزشکی, با پاسداشت و تبریک مجدد روز پزشک، از درگاه حکیم متعال, توفیق روزافزون و بهروزی و بختیاری  همه پزشکان را در ارائه خدمات شایسته به جامعه بشری مسئلت می‌نمایم. 


دکتر غلامعباس سبز 


سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد