کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از پیامدهای تمدن نو و افزایش بیماری های قلبی و عروقی خبرداد.
کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مناسبت روز جهانی قلب که در 8 مهرماه نامگذاری شده است از پیامدهای تمدن نو و افزایش بیماری های قلبی و عروقی خبرداد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهناز همتی گفت: بیماری های قلبی عروقی یکی از مهمترین بیماری های غیر واگیر و از تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن حاضر است و در حال حاضر اولین عامل مرگ و میر در جهان و همچنین در کشور ما محسوب می شود .این بیماری ها در دنیا سبب5/17 میلیون مرگ در سال می شوند که هر سال نیز در حال افزایش هستند و انتظار می رود تا سال 2030 هر سال 23 میلیون نفر به علت بیماریهای قلبی - عروقی فوت کنند.
وی ادامه داد: 43درصد مرگ و میرها در استان مربوط به بیماریهای قلبی عروقی می باشد و براساس آخرین بررسی ها، میزان شیوع فشارخون در استان ما در سال 1394، جمعیت روستایی 17.4% و در جمعیت شهر 9.4 می باشد.
همتی اظهار داشت: معمولا" همه فكر مي كنند بيماري قلبي عروقي بيماري سالمندان و بيماري مردان است، اما اين يك تصور است كه بيماري قلبي و سكته مغزي فقط افراد مسن، مردان و افراد ثروتمند را تحت تاثير قرار مي دهد، در صورتی که يماري قلبي عروقي در زنان به اندازه مردان نیز خطر ايجاد مي كند. تقريبا" نيمي از 5/17 ميليون مرگ سالانه ناشي از بيماري قلبي عروقي در زنان رخ مي دهد.
وی با بیان اینکه بیماری های قلبی عروقی به سن و جنس خاصی اختصاص ندارد، گفت: عوامل خطري كه سبب بيماري قلبي و سكته مغزي مي شوند شامل: فشارخون بالا، كلسترول خون بالا، قند خون بالا، مصرف سيگار، مصرف كم ميوه و سبزي، اضافه وزن، چاقي وكم تحركي هستند. اين نكته حائز اهميت است كه با كنترل عوامل خطر اصلي كه شامل مصرف دخانیات، رژيم غذايي ناسالم و كم تحركي هستند ،مي توان از 80% اين مرگ هاي زودرس جلوگيري كرد.
خبر: سید عبدالسجاد حکمت زاده