دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، از برگزاری هفتاد و یکمین جلسه ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، از برگزاری هفتاد و یکمین جلسه ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، رئیس این مرکز، بیان داشت: آمارها حکایت از آن دارد که در برخی از شهرستان ها، همزمان با بازگشت زائرین اربعین حسینی، درصد نمونه های مثبت سیر صعودی به خود گرفته و احتمال میرود خیز جدید بیماری در حال شیوع باشد.
دکتر مسلم شریفی، افزود: با وجود این شرایط، افزایش نمونه گیری فعال و شناسایی خوشه های بیماری باید در دستور کار قرار گیرد، در غیر این صورت اقدامی برای مهار این وضعیت نکردهایم.
دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا پیشنهاده مدیران شبکه بهداشت و درمان شهرستان ها مبنی بر تأخیر یک هفته ای در بازگشائی مدارس به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به دلیل بازگشت زائرین از کربلای معلا را پذیرفت و مقرر گردید طی مکاتبه اداری آن را از استاندار مطالبه نماید.
دکتر محمد مهدی بانشی معاون بهداشت دانشگاه، مقابله با کووید ۱۹ را به مسابقه دو ماراتون تشبیه و تصریح کرد: در مقابله با همه گیری کووید ۱۹، می بایست همانند دو ماراتون تا پایان مسابقه و عبور از خط پایان فعالانه تلاش کنیم، در غیر این صورت از کرونا عقب افتاده و مسابقه را خواهیم باخت.
دکتر شهامت معاون درمان دانشگاه نیز گریزی به بازگشایی مدارس زد و عنوان کرد: در راستای بازگشایی مدارس ضروری است که به مدیران و کارشناسان بهداشت مدارس آموزش های لازم داده شود و در صورت ظهور هرگونه علائم تنفسی در دانش آموزان تا رفع کامل علائم، از حضور آنان در مدرسه جلوگیری نمایند و همچنین، نظارت بر بهداشت تغذیه مدارس نیز بایست دستور کار مربیان بهداشت مدارس باشد.
در ادامه هر یک از مدیران شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های نه گانه استان به گزارش اقدامات خود در ارتباط با اعزام و بازگشت زائرین حسینی و بازگشایی مدارس پرداختند که از مهمترین اقدامات می توان به تهیه لیست زائرین هر شهرستان، فعال بودن مراکز نمونه گیری، حضور در موکب ها و آموزش در خصوص مراقبت های بهداشتی، نمونه گیری و واکسینه کردن زائرین، توصیه با قرنطینه شدن افراد مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین در خصوص بازگشایی مدارس؛ برگزاری جلسات و انجام تمهیدات لازم در این خصوص و تأکید به پوشیدن ماسک، رعایت شیونامه های بهداشتی در مدارس و ترغیب دانش آموزان، اولیا، مربیان و معلمان به تزریق واکسن اشاره نمود.
به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، دکتر محمد مهدی بانشی معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان، مهندس علی حسن احمدی پور مدیر اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، ذوالفقار دیودل مدیر روابط عمومی دانشگاه و کارشناسان مرکز ساستگذاری سلامت استان در سالن آفتابگردان دانشگاه و حضور ویدئو کنفراسی مدیران و معاونین بهداشت شبکه های بهداشت و درمان، رؤسای بیمارستان های استان و سایر اعضای ستاد دانشگاهی استان برگزار و در مورد وضعیت بیماری در کشور و استان و موج احتمالی بعدی و چالشها و راهکار های مقابله با آن به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.