سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، پیش از ظهر امروز در نشست با خبرنگاران بهترین کار برای حفظ سلامت در دنیا را پیشگیری دانست و اظهار داشت: طرحی با عنوان "هر خانه یک پایگاه سلامت" در مرکز بهداشت پیگیری میکنیم که سعی بر آن داریم با هدف گذاری بر روی خانواده ها، هر فرد یک مراقب سلامت باشد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، پیش از ظهر امروز در نشست با خبرنگاران بهترین کار برای حفظ سلامت در دنیا را پیشگیری دانست و اظهار داشت: طرحی با عنوان "هر خانه یک پایگاه سلامت" در مرکز بهداشت پیگیری میکنیم که سعی بر آن داریم با هدف گذاری بر روی خانواده ها، هر فرد یک مراقب سلامت باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی، افزود: همچنین در سال 95 جمعیت ثبت شده در سامانه سلامت (سیب) 730 هزار نفر در استان بوده که از طریق 350 خانه بهداشت، 70 مرکز جامع سلامت و 12 مرکز شبانه روزی خدمات دریافت میکنند.
دکتر بانشی با اشاره به اینکه مهمترین هدف ما در حوزه بهداشت و درمان این است که افراد از زیر چتر خدمات بهداشتی خارج نشوند، افزود: در سال 97 تعداد افرادی که یکبار از مرکز بهداشت خدمات دریافت کردهاند 368 هزار نفر و در سال 98 این آمار به 445 هزار نفر رسید، تعداد افراد دریافت کننده خدمت در سال مهم است چرا که اعتباری که از مرکز اختصاص داده می شود مطابق با این آمار پرداخت میشود.
وی گفت: در سال 97 تعداد خدمات ارائه شده در استان بیش از هفت میلیون و 560 هزار مورد و در سال 98 تعداد این خدمات به 86 میلیون و 19 هزار رسید.
وی عنوان کرد: در پنج ماهه اول سال 99 جمعیتی که یکبار خدمت را از مراکز بهداشتی دریافت کردهاند 424 هزار نفر بودهاند که این تعداد 95 درصد از جمعیت ثبت شده در سامانه بوده و تلاش داریم این آمار تا آخر شهریور به 100 در صد برسد.
رئیس مرکز بهداشت استان ادامه داد: در برنامههای خود پایشهای سه ماهه را داریم، در این پایشها کیفیت عملکردها از طرف تیمهای بهداشتی و درمانی بررسی میشود.
وی تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون جامعه با دو چالش آنفولانزا و کوئید 19 روبرو است، آنفولانزا در هر 10 سال یکبار و بیماری مثل کرونا هم هر 100 سال یکبار اتفاق میافتد که هر دو مورد پشت سرهم اتفاق افتاد ولی خوشبختانه عملکرد خوبی در هر دو مورد داشتهایم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کووید 19 و چنین اپیدمی هایی هر 100 سال یکبار در جهان اتفاق میافتد، ویروس کرونا دیدگاهها را در جهان تغییر و همه جوانب زندگی در جهان را تحت تاثیر قرار داده است بنابراین برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب نیاز به زمان داریم.
دکتر بانشی با بیان اینکه مهمترین هدف ما، کنترل و مدیریت وضعیت کنونی برای رسیدن به نتیجه مطلوب است، تصریح کرد: تجربه نشان داده زمان رسیدن به واکسن در موارد حاد بین 5 تا 12 سال و میانگین هفت سال بوده است و این زمان قطعاً با پیشرفت علم و تکنولوژی کوتاه تر خواهد شد، اما رسیدن به واکسن زیر یکسال بعید است.
وی با اشاره به اینکه برای به نتیجه رسیدن یک واکسن مراحل متعدد و زمانبری لازم است، بیان کرد: بهترین راه درمان تا رسیدن به یک نتیجه مطلوب پیشگیری است.
وی افزود: کشورهایی بودند که با تکیه بر اقتصاد خود توانستند با ایجاد محدودیتها تقریباً گامهای موفقیت آمیزی را بردارند، اما کشور ما با توجه به تحریمها و فشار اقتصادی نمی توانست محدودیتهای زیادی را به اجرا بگذارد.
بانشی خاطرنشان کرد: برای به اجرا گذاشتن محدودیتها باید دو عامل را مد نظر داشت یکی عوامل اقتصادی و دیگری زمان ماندگاری موضوع است.
وی یادآور شد: قبلا چون از کووید 19 شناخت درستی نداشتیم تصمیم گیری برای مقابله با آن مشکل بود اما هم اکنون به این نتیجه رسیده ایم که ما باید در کنار کووید 19 زندگی کنیم.
وی گفت: بروز و تعداد مبتلایان در استان یک و نیم برابر میانگین کشوری بوده ولی تعداد مرگ و میرها در استان نسبت به کشور وضعیت مطلوبی دارد و این مهم بخاطر مراقبت با کیفیت از مبتلایان بوده است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: هر وقت تجمعات و مراسمات زیاد شوند باید در روزهای بعدی حداقل هفت روز بعد شاهد افزایش مراجعات و در پی آن افزایش تعداد بستریها، موارد مثبت، موارد بستری در آی.سی.یو و افزایش مرگ و میرها باشیم.
وی اظهار داشت: در استان ما بخاطر فرهنگ حاکم مراسمات تشییع و ترحیم با جمعیت بالا صورت می گیرد و معمولاً مراسمات عروسی را در فصل تابستان برگزار میکنند، با توجه به اینکه ماه محرم از ابتدای شهریور شروع شد، زمان جشنهای عروسی یک ماه جلوتر افتاد و در مرداد ماه با افزایش جشنهای عروسی روبهرو بودیم و به همین خاطر معتقدیم با گذشت زمان و در اواخر شهریور و مهرماه با شرایط خطرناکی روبرو میشویم.
دکتر بانشی در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر شهرستانهای بویراحمد، کهگیلویه، چرام، لنده در وضعیت قرمز هستند و منطقی ترین راه، رعایت پروتکلهای بهداشتی است.

