پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: چاقی یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، پر فشاری خون و... است.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: چاقی یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، پر فشاری خون و... است.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ رویا یوسفی اظهار داشت: چاقی به شرایطی گفته می‌شود که افزایش توده چربی بدن در اندازه‌ای باشد که سلامت را به خطر اندازد.


هرگاه انرژي دريافتي افراد بيش از انرژي مصرفي‌شان باشد، ضمن برهم خوردن تعادل قد و وزن، با انباشت توده‌هاي چربي در ناحيه باسن يا شكم، چاقي باسني ( گلابي شكل)، يا چاقي شكمي ( سيبي شكل) و در مواردي هر دو چاقي بروز مي‌كند.


 


وی مصرف غذاهای پرانرژی مانند مواد قندی و چربی‌ها، پرخوری و بی‌علاقگی به میوه‌ها و سبزی‌ها،کم تحرکی، بیماری‌های استخوانی مفصل مانند آرتروز که موجب کاهش فعالیت بدنی می شود، اختلال در فعالیت برخی از غدد داخلی بدن مانند کم کاری غده تیروئید، زمینه ارثی چاقی را سبب چاقی برشمرد.


 


یوسفی اذعان داشت: چاقی سبب بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی - عروقی (مانند سکته قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا)، عوارض ریوی، دیابت، بیماری کبد و مجاری صفراوی (مانند سنگ کیسه صفرا و مجاری صفراوی، سیروز کبدی و ...)، نقرس، آرتروز و درد مفاصل، برخی سرطان‌ها مانند (سرطان رحم)، فتق و ایجاد واریس می شود.


 


 وی تصریح کرد: اگر بتوان وزن را کم کرد و به وزن مناسب رسید می‌توان از بروز همه این مشکلات تا حد زیادی جلوگیری کرد.


 


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع)، با بیان اینکه پایین آوردن وزن تا رسیدن به حد مطلوب باید تدریجی و مداوم باشد و این بسیار بهتر و سالم‌تر از کم کردن سریع وزن است، ابراز کرد: بهترین راه برای این کار، افزایش فعالیت بدنی، اصلاح رژیم و عادت‌های غذایی و کاهش مصرف انرژی(یعنی کاهش مصرف غذاهای پرانرژی مانند غذاهای چرب و شیرین)است.


 


یوسفی ادامه داد: مصرف غذاهای چرب یعنی مصرف لبنیات پرچربی، روغن، کره، گوشت قرمز پرچربی، کله و پاچه، سیرابی و شیردان، جگر، مغز، قلوه، دل، سس سالاد و پوست مرغ را به حداقل برسانید و غذاها را بیشتر به صورت آب‌پز، بخارپز یا کباب شده تهیه کنید.


وی خاطر نشان کرد: از مواد غذایی فیبردار مانند سبزیجات مختلف، میوه‌ها، نان سبوس‌دار، حبوبات (لوبیا، عدس، نخود، ماش، لپه و باقلا) و غلات (برنج، گندم سبوس‌دار و جو با پوست) بیشتر مصرف کنید.


 


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، افزود: بهتر است تخم‌مرغ خصوصا زرده آن را حداکثر هفته‌ای دو عدد مصرف کنید و  برای پخت و پز از روغن مایع استفاده کنید.


یوسفی یادآور شد: مصرف غذاهای پرانرژی نشاسته‌دار و دارای قند زیاد مانند انواع ماکارانی، سیب‌زمینی، نان و برنج به خصوص مصرف قند و شکر (قند خالص)، نوشابه‌های شیرین، شیرینی و شکلات را به حداقل برسانید و از مصرف غذاهای آماده پرانرژی (غذاهای فوری یا میان وعده) مانند چیپس، پیراشکی، سمبوسه، سوسیس و کالباس حتی‌الامکان بپرهیزید.


وی در پایان با اشاره به اینکه نوع غذا خیلی مهم‌تر از مقدار آن است، توصیه نمود: در ساعات منظم غذا بخورید و ورزش اصولی را دربرنامه روزانه خود قرار دهید. 142