کارشناس واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، چاقی معیارهایی دارد که بهترین تعریف چاقی شاخص توده بدنی است که از طریق نسبت وزن به قد سنجیده می شود.
کارشناس واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، چاقی معیارهایی دارد که بهترین تعریف چاقی شاخص توده بدنی است که از طریق نسبت وزن به قد سنجیده می شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، موسی گودرزی افزود: شاخص های بین 19 تا 25 طبیعی است و از 25 به بالا چاقی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه ارتباط چاقی با بیماری هایی مانند سرطان کلون، سرطان پروستات و دیابت ثبت شده است، ادامه داد: یک باور غلط در جامعه ما این است که کودکان هر چه قدر چاق تر باشند سالمترند، در صورتی که این یک باور کاملاٌ نادرست است و ثابت شده کودکان چاق در بزرگسالی دچار مشکلاتی مثل دیابت آینه، خواب فشار خون بالا می شوند .
وی تصریح کرد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2010 حدود 36 درصد مردم آمریکا چاق بوده اند اما این آمار در ایران تا 2 سال گذشته، حدود سیزده و نیم درصد چاقی در کودکان است، البته طبق تحقیقات در کشورهای فقیر به دلیل ناآگاهی در استفاده از چربی ها میزان چاقی بیشتر از جوامع پیشرفته است .
کارشناس واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ابراز داشت: برای درمان چاقی باید الگو و سبک زندگی را در نظر بگیریم و هضم غذایی را اصلاح و بعد از آن با افزایش میزان تحرک افراد و تشویق آنها به ورزش، روند چاقی را مهار کرد.
گوردرزی اضافه کرد: اگر هر دو عامل بررسی شد و باز هم چاقی وجود داشت باید اختلالات متابولیکی فرد بررسی شود که با آزمایش های هورمونی، قند، تیروئید و کبد همراه است.
وی تصریح نمود: با کنترل این عوامل روند چاقی کنترل می شود اگر همه این عوامل بررسی شد و باز هم نشانه های چاقی وجود داشت بنابر این به این نتیجه می رسیم که عوامل وراثت نقش دارند.
وی یاد آور شد: استفاده از شیوه های نادرست در تغذیه کودکان خصوصاٌ استفاده از اجبار در غذا خوردن یکی از عوامل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان است و مصرف غذاهای شور نیز موجب افزایش مصرف نوشیدنی های شیرین و در نهایت اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان می شود.
گودرزی در پایان خاطر نشان کرد: نتایج مطالعه مروری نظام مند و متا آنالیز انجام شده نشان داده است که اثر بخشی رژیم کم کربوهیدرات کمتر از 20 درصد از انرژی نسبت به رژیم کم چربی کمتر از 33 درصد انرژی در کاهش وزن موفق تر بوده است .5