پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص آنکولوژی زنان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: 8 درصد مرگ و میر مادران باردار به دلیل خون ریزی های بعد از زایمان در اثر چسسبنگی جفت است.

متخصص آنکولوژی زنان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: 8 درصد مرگ و میر مادران باردار به دلیل خون ریزی های بعد از زایمان در اثر چسبندگی جفت است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر پروین غفاری با بیان اینکه طی سال های اخیر موارد زیادی از چسبندگی جفت در مادران باردار مشاهده شده است، افزود: با شناخت این بیماری می توان از عوارض برجای مانده آن جلوگیری کرد.


وی یادآور شد: جفت در طول دوران بارداری، درون رحم، اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز برای رشد جنین را فراهم می کند و سبب رشد جنینی شود.


عوامل ایجاد چسبندگی جفت


متخصص آنکولوژی زنان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با اشاره به اینکه سزارین، جفت سر راهی( جفتی که پایین تر از حالت عادی خود در رحم قرار می گیرد)، کورتاژ، سن بالای مادر و عمل های جراحی بر روی رحم به دلیل وجود تومور های خوش خیم، شانس ابتلا به چسبندگی جفت را بالا می برد، ابراز داشت: هرچه تعداد سزارین ها در مادران بیشتر باشد، شانس ابتلا به چسبندگی جفت بیشتر می شود.


عوارض چسبندگی جفت


وی عنوان کرد: افزایش تعداد خون ریزی ها در سه ماهه دوم بارداری، از دست دادن مقدار زیادی خون و در نهایت مرگ مادر و جنین، از عوارض چسبندگی جفت است.


دکتر غفاری با اشاره به اینکه میزان چسبندگی جفت و تهاجم آن به بدن مادر متفاوت است، تاکید کرد: تهاجم به دیواره داخلی رحم، عضلانی، خارجی، تهاجم به مثانه، روده و یا دیواره لگن، از درجات مختلف میزان چسبندگی جفت است.


وی ادامه داد: در چسبندگی جفت، تمام یا قسمتی از جفت به رحم تهاجم کرده، که جدا نکردن آن سبب خون ریزی های شدید می شود.


تشخیص چسبندگی جفت


وی افزود: میزان تهاجم جفت به رحم تا  قبل از انجام عمل جراحی  قابل تشخیص و اندازه گیری نیست.


دکتر غفاری یاد آور شد: مادران باردار در صورت مشاهده لکه های خون در سه ماهه اول و دوم بارداری، سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایند.


وی تصریح کرد:  با روش هایی همچون سونوگرافی و در صورت نیاز انجام  MRI  می‌توان چسبندگی جفت را تشخیص داد.


روش درمان چسبندگی جفت


متخصص آنکولوژی زنان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: در صورت تشخیص چسبندگی جفت در مادر باردار نیاز است، زایمان  در هفته های 34 تا 36 بارداری و زودتر از حالت عادی انجام شود.


وی با اشاره به اینکه زایمان ضروری در هفته های 34 تا 36 بارداری سبب به دنیا آمدن نوزاد زودرس می شود، اظهار کرد: جان مادر در این عمل بسیار حائز اهمیت و جهت پیشگیری از تهاجم بیشتر جفت و کاهش میزان مرگ و میر مادر باید زایمان به صورت سزارین و زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.


دکتر غفاری با بیان اینکه در برخی از زایمان ها به جهت جلوگیری از خون ریزی های شدید رحم همراه با جفت برداشته می شود، یادآور شد: در طول عمل سزارین، وجود تیم جراحی مجرب  که شامل  متخصصین زنان و زایمان، جراح عمومی، متخصص کلیه و مجاری ادرار، بیهوشی و بانک خون ضروری است.


 وی در پایان خاطر نشان کرد: همه مادران باردار باید در طول دوران بارداری، در صورت مشاهده هر گونه خون ریزی غیر طبیعی به پزشک مراجعه کنند.


انتهای پیام/پ.آقاکریمی