معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: چهارم آبان ماه روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: چهارم آبان ماه روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امام بخش قائدی افزود: قارچ های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند و تشخیص آنها توسط افراد عادی میسر نیست و از طریق کاملاً علمی و تخصصی توسط متخصصان امکان پذیر می باشد.
وی ادامه داد: بهتر است از جمع آوری و مصرف قارچهای خودرو در طبیعت خودداری شود زیرا برخی از گونههای این قارچ ها به دلیل وجود ماده ای سمی به نام آماتوکسین باعث مسمومیت های شدید شده که عمدتاً آسیب های مخربی بر کبد دارند و حتی ممکن است منجر به مرگ شوند.
وی افزود: سموم این گونه قارچها بر اثر حرارت پختن، کباب کردن یا بخار پز کردن از بین رفته و تخریب نمی شود/
دکتر قائدی خاطرنشان کرد: بنابراین بهترین راه پیشگیری از این نوع مسمومیت عدم مصرف هر نوع قارچ یا گیاهی است که توسط فرد کاملاً شناخته شده نمیباشد و یا سلامت آن توسط وزارت بهداشت تایید نشده است.