با توجه به گردش ویروس آنفلوانزا در سطح استان مشابه سایر نقاط کشور و جهان ضروری است مراقبتها و تدابیر لازم طبق روال هر ساله انجام گیرد.
با توجه به گردش ویروس آنفلوانزا در سطح استان مشابه سایر نقاط کشور و جهان ضروری است مراقبتها و تدابیر لازم طبق روال هر ساله انجام گیرد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران ، سیده زهرا حسینی ؛ سوپر وازیر کنترل عفونت بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت : در سطح استان تدابیر پیشگیرانه لازم برای مقابله با گسترش آنفلوانزا در بخش بهداشت و درمان اتخاذ شده است.
سیده زهرا حسینی اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا در بسیاری از موارد بدون علائم و عوارض شدید بهبود مییابد.
با این وجود افراد پرخطر مانند سالمندان بالای 60 سال، کودکان زیر 5 سال، بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی، کلیوی و دیابت، زنان باردار ( بخصوص از ماه چهارم بارداری به بعد ) افراد بیمار تحت شیمی درمانی و... و بیماران دارای علائم و نشان هایی مانند تنگی نفس ( احساس کم آوردن نفس ) و خلط خونی باید به سرعت زیر نظر پزشک تحت مراقبت و درمان لازم قرار گیرند.
حسینی افزود : توجه عموم همشهریان عزیز به راهکارهای پیشگیرانه به شرح زیر برای مقابله با ابتلای احتمالی شهروندان به آنفلوانزا شدند.
توصیههای مهم برای پیشگیری و کنترل آنفلوانزا:
شهروندان عزیز، توصیههای زیر در راستای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا در افراد سالم، پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران، بهبودی از بیماری و مراقبت از همراهان و خانواده بیمار مبتلا به آنفلوانزا است.
1. همه افراد نیاز به تزریق واکسن آنفلوانزا ندارند.
2. در صورت سرماخوردگی در منزل استراحت کنید.
3. دستهای خود را مرتب و به دفعات با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه و حتما پس از سرفه و عطسه و قبل از تهیه و صرف غذا بشوئید.
4. از دست زدن به صورت خود (چشمها وبینی ...) پرهیز کنید.
5. هنگام سرفه و عطسه جلوی بینی و دهان خود را بگیرید تا از انتشار آلودگی جلوگیری شود و دستمال کاغذی استفاده شده را در سطل آشغال دردار بیاندازید.
6. در صورت نداشتن دستمال کاغذی، هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را با قسمت داخلی آرنج خود بپوشانید.
7. بیمار مبتلا به آنفلوانزا از یک روز قبل از شروع علائم تا هفت روز بعد از آن می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند.
8. از تماس نزدیک (دست دادن ، بوسیدن و در آغوش گرفتن ) با افراد مبتلا به آنفلوانزا پرهیز کنید.
9. حداقل یک متر دورتر از فرد بیمار یا دارای علائم سرماخورردگی بایستید.
10. در صورت ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا از حضور در اجتماعات ( آموزشی ، تفریحی ، فرهنگی ، ورزشی و...) پرهیز کنید.
11. از مایعات گرم بیشتری استفاده کنید. ( آب میوه طبیعی ، چای کمرنگ و آب گرم ...)
12. در صورت بروز علائمی مانند تنگی نفس ( کم آوردن) و خلط خونی حتما بلافاصله به پزشک یا نزدیکترین مرکز درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید.21/