پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ،کارشناس برنامه کووید ۱۹ واحد واگیر مرکز بهداشت استان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با روابط عمومی توضیحاتی را در مورد ویروس کرونا داد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ،کارشناس برنامه کووید ۱۹ واحد واگیر مرکز بهداشت استان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با روابط عمومی توضیحاتی را در مورد ویروس کرونا داد.




 میثم بهنام پور اظهار داشت: چون یک ویروس جدید و مربوط به سال 2019 بود ویروس کرونای سال 2019 نام گرفته است.




وی افزود: بعداز همه گیری بیماری در سراسر جهان و اعلام پاندمی بیماری در جهان توسط سازمان بهداشت جهانی اولین موارد بیماری در ایران در 29بهمن 1398 در استان قم گزارش شد که موج اول بیماری در اسفند1398 و فروردین1399 سبب وارد شدن شوک عمیق به نظام بهداشتی کشور شد.






 آنچه که باید در مورد نوع جدید کرونای امیکرون و زیر سویه آن دانست




این کارشناس اظهارداشت: نوع جدیدی از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی شناسایی شده است، همچون گذشته و مانند جهش های  قبلی، این نگرانی وجود دارد که این نوع کرونا می‌تواند به شیوع بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند و سیستم‌های بهداشتی را تحت فشار قرار دهد.




  بهنام پور گفت: این ویروس سرعت انتقال و پراکندگی و تکثیر بسیار بالایی دارد و علائم جهش امیکرون با انواع جهش‌های قبلی کرونا تفاوتی ندارد.




وی افزود: بنابراین شدت علائم به صورت طیفی از بی‌علامتی تا علائم خفیف، شدید، بستری و مرگ خواهد بود.




وی گفت: با این حال با توجه به قدرت سرایت بیشتر امیکرون، قاعدتا اگر تعداد موارد ابتلا بالا برود، تعداد موارد بستری نیز افزایش می‌یابد و تخت‌های بیمارستانی اشغال می‌شوند. 




کارشناسان برنامه کووید 19 واحد واگیر مرکز بهداشت استان تصریح کرد: عدم دسترسی به خدمات، منجر به افزایش موارد مرگ و میر خواهد بود




وی افزود: همچنین با افزایش قدرت سرایت،‌ افراد در معرض خطر (دارای بیماری زمینه‌ای و سالمندان) بیشتر مبتلا شده و بیماری در این افراد شدیدتر است.




بهنام پور اظهار داشت: موارد شدید از این بیماری هم وجود دارند که نیاز به بستری شدن دارند و مربوط به افرادی می شود که واکسن تزریق نکرده اند.




وی افزود: واکسن‌های موجود علیه امیکرون هم موثر هستند و با دریافت نوبت سوم و دز یادآور(چهارم) ایمنی بدن قوی‌تر هم می‌شود.




 بهنام پور اظهار داشت: تزریق دز سوم و یادآور (نوبت چهارم )واکسن کرونا تاثیر بسیار بالایی بر پیشگیری از ابتلا به امیکرون خواهد داشت.




این کارشناس گفت: بهترین و ساده‌ترین کار برای پیشگیری از ابتلا به امیکرون حفظ تهویه مناسب و استفاده از ماسک است.




 بهنام پور افزود: مهم‌ترین مسئله در این زمینه که مسئولان وزارت بهداشت هم تاکید دارند این است که دز سوم و  یادآور(نوبت چهارم) واکسن کرونا را دریافت گردد تا ایمنی بیشتری ایجاد شود. 




وی تاکید کرد: چند روز بعد از تزریق دز دوم واکسن کرونا سطح ایمنی جمعی کاهش می‌یابد، بنابراین باید حتما دز سوم  و یادآور(نوبت چهارم)واکسن کرونا  تزریق گردد.




بهنام پور افزود: سه راهکار اصلی مقابله با امیکرون واکسیناسیون سراسری، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.




 کارشناس برنامه کووید ۱۹ واحد واگیر مرکز بهداشت استان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اظهارداشت: از مهم‌ترین محل‌های انتقال بیماری حیاط‌های عمومی سرپوشیده به خصوص رستوران‌ها و تالارها، کلاس‌های حضوری و خوابگاه‌ها، برگزاری مراسم و تجمعات در محیط بسته، حمل و نقل عمومی، سالن‌های سینما، و دورهمی‌های خانوادگی است.