معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه آموزشی سوختگی در این مرکز خبر داد.
معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه آموزشی سوختگی در این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ مهندس فخرالدین معصومی گفت: این کارگاه آموزشی به منظور بالا بردن سطح آگاهی مربیان بهداشت مدارس آموزش و پروش در مقابله با سوختگی و راه های مقابله با آن در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد به همت مدیریت بحران و بلایا برگزار شد.
وی ابرازداشت: عوامل بسیاری نظیر حرارت های بسیار شدید، مایعات پرحرارت، گاز، سوختگی های، برق گرفتگی و سوختگی های شیمیایی، باعث ایجاد سوختگی ها می شوند.
وی در ادامه اذعان داشت: بیشترین آسیب در سوختگی ها ناشی از مایعات داغ در نوزادانی که چهاردست و پا راه می روند است و به عنوان دومین عامل مرگ و میر در بین کودکان محسوب می شود.
وی ادامه داد: با نصب دستگاه های شناسایی محل سوختگی در منزل، بازدید سیم کشی ها و خارج کردن مواد شیمیایی خطرناک می تواند تا حد زیادی از بروز هر گونه سوختگی و عوارض ناشی از آن جلوگیری کند.
معصومی عنوان داشت: با توجه به وسعت تخریب بافت بدن در سوختگی ها به سه درجه تقسیم بندی می شوند.
معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، افزود: در سوختگی های درجه 1 و دو محل به مدت 10 تا 15 دقیقه محل سوختگی زیر شیر آب سرد گرفته شود، بستن محل سوختگی با گاز استریل و مصرف داروهای ضد درد (آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن) با مراجعه به پزشک و دستور پزشک معالج برای فرد مصدوم توصیه می شود.
وی تصریح کرد: از مالیدن سفیده تخم مرغ، کره و یا خمیردندان بر روی محل سوختگی خودداری کنید و تاول ها را نترکانید موارد فوق باعث ایجاد عفونت( درد زیاد، قرمزی، تب، ورم و یا ترشح) و یا گسترش آن می شوند.
معصومی خاطر نشان کرد: در سوختگی درجه 3 باید به پزشک مراجعه شود و دور کردن مصدوم از دود و آتش و یا گرما، بررسی نشانه های گردش خون (تنفس، سرفه و یا حرکت)، در صورت قرار داشتن محل سوختگی بالاتر از سطح قلب، با گاز استریل و یا با حوله مرطوب و تمیز منطقه سوختگی را بپوشانید و واکسن کزاز برای فرد تزریق شود.7-5
_71588.jpg)
_71589.jpg)
_71590.jpg)
_71591.jpg)
_71592.jpg)