معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: هنگامی که بافت بدن در معرض میدان شدید مغناطیسی و سایر پرتوهای یونیزان و غیر یونیزان قرار بگیرد خطر ساز است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: هنگامی که بافت بدن در معرض میدان شدید مغناطیسی و سایر پرتوهای یونیزان و غیر یونیزان قرار بگیرد خطر ساز است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ محمدرضا قلعه گلاب افزود: عوارض ناشی از دوران بارداری می تواند ناهنجاریهای مادرزادی، عقب ماندگی ذهنی و افت شدید ایمنی جسمی به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: مایکروهای اشعه U.Vخورشید عامل اصلی سرطان پوست بویژه در استان های کوهستانی هست که ضروری است راهنمایی پیشگیرانه و ارائه راهکارهای لازم به اطلاع مردم برسد.
کارشناس مسئول برنامه بهداشت پرتوها و فیزیک معاونت بهداشتی نیز اظهار داشت: استفاده از ماکروویو در آشپزخانهها، استفاده از رایانه و دیگر تجهیزات پرتو ساز نیز در دوران بارداری سلامتی جنین را به خطر میاندازد.
علی مکارمی، با اشاره به اهمیت مراقبت از سلامتی جنین، تاکید کرد: مادران باردار باید همه تلاش خود را به کار بگیرند، که در طول دوران حاملگی از این وسایل مضر یا استفاده نکنند و یا اینکه کمترین استفاده را داشته باشند.
وی زمان استفاده از وسایل تولیدکننده اشعههای مضر را مهم خواند و ابراز داشت: زمان، فاصله و حفاظت های موجود در مقابل اشعهها نقش تعیین کنندهای در دریافت اثرات مضر این اشعهها دارند.
این کارشناس مسئول پرتو ها توصیه کرد: مادران باردار باید بکوشند ضمن کاهش مدت زمان تماس با وسایل دارای اشعه مانند رایانه و استفاده از آنها تنها در مواقع ضروری، فاصله خود را نیز تا حد ممکن کاهش دهند.
مکارمی در پایان خاطر نشان کرد: مادران بارداری که انجام امور رادیوگرافی و عکسبرداری با دستگاههای پزشکی را دارند، قبل از آن، حتما مسئول فیزیک بهداشت مرکز رادیولوژی را از بارداری خود مطلع نمایند.142
انتهای پیام/سید حسین رازیان




