پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1404/02/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارگاه آموزشی بیماری های منقله از راه آب و غذا با حضور کارشناسان بیماری ها، مراقبین سلامت مراکز و پایگاههای خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شهرستان کهگیلویه در محل سالن اجتماعات این شبکه برگزار گردید.

کارگاه آموزشی بیماری های منقله از راه آب و غذا با حضور کارشناسان بیماری ها، مراقبین سلامت مراکز و پایگاههای خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شهرستان کهگیلویه در محل سالن اجتماعات این شبکه برگزار گردید.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ سرپرست شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه در ابتدای این کارگاه با مهم خواندن موضوع بیماری های منتقله از راه آب و غذا تاکید کرد: این بیماری ها از طریق خوردن و یا آشامیدن غذا یا نوشیدنی آلوده، ایجاد می شوند لذا عامل آن می تواند باکتری، ویروس، توکسین و انگل باشد که معمولا به همراه عوامل عفونت زا یا مسمومیت زا که با بلع غذا به بدن راه یافته اند، در انسان بروز می کند.


دکتر کورش داوری اظهار داشت: افزایش مسافرت ها و توسعه گردشگری و همچنین افزایش مصرف غذا در خارج از منزل بیماری های منتقله از راه آب و غذا را به عنوان یک مشکل بهداشتی مطرح کرده است.


وی به بیماری هایی نظیر وبا، حصبه، شبه حصبه و بسیاری از بیماری های عفونی دیگر اشاره کرد و افزود: عامل اصلی ایجاد این بیماری ها در آب بوده و به همین دلیل بهبود کیفیت آب و عدم استفاده از منابع آلوده آب می تواند در کنترل آنها نقش بسزایی داشته باشد.


 وی در پایان خاطر نشان کرد: بیماری های منتقله از غذا  در تمام گروههای سنی، نژادی و جنسی رخ می دهند و از لحاظ فصلی در تمام فصول سال (بخصوص فصول گرم) اتفاق می افتند، لذا راه انتقال در تمام موارد گوارشی و دهانی بوده و اغلب آنها از حیوان به انسان انتقال می یابند.


بر پایه این گزارش؛ در ادامه کارگاه کارشناسان گروه بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه به ارائه مطالب لازم در راستای موضوع مورد بحث، جهت تبیین اهداف از پیش تعیین شده برای گروههای هدف پرداختند.9/


 خبر:آرمان شفایی