کارگاه آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر به همت واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده ویژه ماماها، کارشناسان بهداشت خانواده، مراقبین سلامت و بهورزان در این شهرستان برگزار شد
کارگاه بیماری های منتقله از آب و غذا با حضور کارشناسان واحد مبارزه با بیماریها و بهداشت محیط، مراقبین سلامت و بهورزان در سالن کنفرانس شبکه بهداشت لنده برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده، پروانه غندی کارشناس مسئول بیماریهای شبکه بهداشت و درمان لنده، هدف از برگزاری این کارگاه را حساس سازی مراکز و پایگاههای بهداشت تحت پوشش برای کشف و گزارش دهی بموقع طغیانهای منتقله از طریق آب و غذا دانست و گفت : با توجه به اهمیت بالای بار بیماری طغیانها باید توجه ویژه ای در این زمینه صورت گیرد. و بر لزوم توجه و مراقبت بیشتر کارکنان بهداشتی بر شناسایی، نمونه گیری و گزارش دهی موارد اسهالی، حساسیت و آمادگی برای بروز طغیان های مربوطه تاکید کرد.
وی افزود: با توجه به شروع فصل گرما و افزایش بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا، رعایت موارد پیشگیری و بهداشت فردی و نظارت دقیق بر کیفیت آب شرب، بهداشت مواد غذایی و دفع بهداشتی فاضلاب در کنترل این بیماریها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
در ادامه طبق جدیدترین دستورالعمل ها مباحث آموزشی درزمینه کنترل و مدیریت بیماریهای منتقله از آب و غذا، بهداشت آب و موادغذایی توسط کارشناسان واحد مبارزه با بیماریها ارائه ،اطلاع رسانی و آموزش عمومی به مردم تأکید شد.
در این کارگاه مطالب جامعی در خصوص بیماریهای منتقله از آب وغذا، طغیان ها، بیماریهای اسهالی و دیگر بیماری های مربوطه توسط کارشناس واحد مبارزه با بیماریها تدریس شد.
وی افزود: نوزاد تا دو سالگی از نظر ایمنی بدن در سطح پایینی است و شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک و سبب افزایش ایمنی بدن نوزاد است.
زیور ملک زاده اظهار داشت: در شیر مادر بیش از 700 نوع مواد پروبیوتیک شناسایی شده است که به هضم شیر و ایمنی دستگاه گوارش و روده نوزاد ، کمک می کند. و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، اگر با عوامل بیماری زا مواجه شوند، کمتر از نوزادان دیگر به بیماری مبتلا می شوند.
وی شیر مادر را در افزایش ایمنی بدن نوزاد و کاهش آسم و چاقی در کودک موثر دانست و اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شده اگر نوزاد تا 6 ماه نخست تولد، از شیر مادر تغذیه کند، میزان مرگ و میر نوزادان پس از تولد کاهش می یابد؛ به همین دلیل نوزاد باید در شش ماه نخست تولد، تنها از شیر مادر تغذیه کند.