پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

ناس برنامه برنامه مواد غذایی و اماکن عمومی واحد سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: اربعین امسال بدون محدودیت در تعداد زائران برگزار می‌شود و زائران ایرانی هم می‌توانند در کنار زوار عراقی در ایام اربعین به زیارت امام حسین علیه‌السلام مشرف شوند

کارشناس برنامه برنامه مواد غذایی و اماکن عمومی واحد سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: اربعین امسال بدون محدودیت در تعداد زائران برگزار می‌شود و زائران ایرانی هم می‌توانند در کنار زوار عراقی در ایام اربعین به زیارت امام حسین علیه‌السلام مشرف شوند.




به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس صالح پارسا فر افزود: برای اربعین سال جاری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ موکب اعلام آمادگی کرده‌اند تا در ایران و عراق به زائران خدمات ارائه دهند که در این بین با توجه به ادامه شیوع کرونا در منطقه، مشاهده موارد وبا و احتمال وجود آبله میمون موکب‌های اربعینی هم باید به برخی دستورالعمل‌ها توجه داشته و آن را برای سلامت زائران اجرایی کنند.




وی تصریح کرد:  به منظور به حداقل رساندن خطر ابتلا به بیماری های ذکر شده نه تنها زائران بلکه موکب‌داران ملزم به اجرای کامل دستورالعمل های بهداشتی، بر همین اساس، شست وشوی منظم ‌کامل دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی کننده در موکب‌ها باید فراهم‌ شود.




مهندس پارسافر با بیان اینکه، در همه مو‌کب‌ها باید پوستر نحوه شستشوی صحیح دست‌ها نصب شود گفت: اطمینان از پر بودن ظروف مایع دستشویی و مواد ضدعفونی بر پایه الکل ۷۰ درصد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.




 وی بیان کرد:  زائران و‌ مو‌کب دارها باید در همه لحظات حضور در موکب از ماسک استفاده کرده و از روبوسی و دست دادن با یکدیگر بپرهیزند.




کارشناس برنامه مواد غذایی و اماکن مرکز بهداشت استان، یادآور شد: افراد باید توجه داشته باشند که برای تماس با دستگیره‌های در و امثال آن از دستمان کاغذی استفاده کنند. استفاده از دستمال کاغذی نیز هنگام عطسه و سرفه الزامی است. علاوه بر این، وسایل نظافت مورد استفاده پس از هر بار مصرف باید گندزدایی شود 




مهندس صالح پارسا فر، ابراز داشت: افراد دخیل در توزیع غذا باید وسایل حفاظت فردی همچون ماسک و دستکش داشته باشند. داشتن کارت بهداشت توزیع کنندگان غذا الزامی است و توزیع غذا نیز باید برابر با ضوابط بهداشتی و به صورت بسته‌بندی تک نفره باشد.




وی، خاطرنشان کرد:  نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی باید در بسته‌های یک‌بار مصرف توزیع شود، عرضه مواد غذایی روباز در موکب‌ها ممنوع است. همچنین سالاد و ‌سایر مخلفات در صورت توزیع صرفا به صورت یک‌بار مصرف و بسته بندی دارای پروانه ساخت باید باشد.




پارسا فر با اشاره به اینکه، مو‌کب ها باید از پوشش یک بار مصرف برای میز غذاخوری استفاده کرده و پس از هر بار استفاده نیز آن را تعویض کنند، اضافه کرد:  ملحفه، پتو و سایر امکانات بعد از هر بار استفاده باید گندزدایی شود و علاوه بر این، با توجه به اینکه امسال بیشتر مو‌کب ها در حوزه اسکان فعالیت خواهند داشت، فاصله بین زائران هنگام استراحت در موکب باید حداقل ۲ متر باشد و کتاب‌های ادعیه، مهر و چادر و امثال آن نیز باید شخصی باشد و از قرار دادن آن در مو‌کب ها باید خودداری شود.




مهندس پارسافر در جمع طلاب و مبلغان اعزامی در ایام اربعین حسینی، توصیه کرد: محل اسکان زائران باید با تهویه مناسب یا هواکش تجهیز شود یا در و پنجره‌ها باز باشد. سطوح دارای تماس مشترک شامل دیوار، درها، دستگیره ها، میز صندلی‌ها، شیرآلات، کلید و پریز و سایر وسایل باید روزانه چندین نوبت گندزدایی شود.




کارشناس برنامه زئونوز واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: بیماری ابله میمونی نیز یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات که به صورت دلمه ها و ماکولپاپول ایجاد و در قسمت های مختلف بدن همچنین تورم غدد لنفاوی از علایم آن بوده و برای جلوگیری از ابتلا به آن نیاز هست از نزدیک شدن به افرادی که مشکوک هستن ضمن حفظ فاصله گذاری اجتماعی از پوشش حفاظتی نظیر ماسک و بهداشت فردی به خوبی رعایت شود.




 صدیقه کرم زاده کارشناس برنامه بیماری های مشترک بین انسان و دام مرکز بهداشت استان، افزود:  با شروع فصل گرما شاهد افزایش بیماریهای مختلف بوده و مواجه هستیم لذا از آنجایی که در حال حاضر کشور عراق ما شاهد چهار اپیدمی کووید19، تب کریمه کنگو، آبله میمونی، هاری و وبا روبرو هستیم می بایست مراقبت ها در اولویت قرار بگیرد.




کرم زاده کارشناس برنامه زئونوز واحد بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه به دلیل گرمای زیاد و هجوم جانواران زهری مثل مار و عقرب گاهأ به داخل اماکن و افرایش موارد عقرب مارگزیدگی هستیم توصیه کرد: راه جلوگیری از گزش توسط این جانوران استفاده از پوشش مناسب، کفش و در صورت گزش توسط عقرب بدون حرکت قرار دادن عضو آسیب دیده و استفاده از کمپرس سرد بسیار مهم هست.




وی در ادامه رساندن فرد در کوتاه ترین زمان با ممکن به مرکز بهداشتی توصیه و تأکید کرد: بیماری وبا که در فصل گرما و شروع تابستان افرایش یافته، از آنجایی که در این کشور آمار قابل توجهی دارد که به دلیل مصرف آب و سبزی و میوه آلوده به وجود می‌آید، و منجر به دهیدراسیون شدید در فرد که حتی بر اثر بی آبی بدن منجر به مرگ فرد می‌شود.




وی بیان کرد: مهمترین راه پیشگیری از وبا استفاده از آب سالم و مواد غذایی مطمئن و سالم و و مهم ترین راه جلوگیری از آن شست و شوی مرتب دستها با آب و صابون می باشد.




طاهره کرم زاده کارشناس ارشد برنامه بیماری های مشترک بین انسان و دام، گفت: بیماری cchf یا تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو که بر اثر استفاده از گوشت و جگر خام و آلوده به ویروس و همچنین برخورد با ترشحات آلوده فرد آلوده به ویروس یا گوشت آلوده به ویروس به وجود می آید.




وی در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین راه پیشگیری از آن در سفر به کربلا عدم استفاده از غذاهای گوشتی کبابی و استفاده از غذاهای ک در دمای بالا استفاده شده  و مطمعن باشند در جلوگیری از این بیماری کمک شایانی خواهد کرد.




مسئول روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به دعوت عمومی مردم از بازدید عموم مردم به پنل خبری وب دا یاسوج، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و شبکه های بهداشت و درمان نه شهرستان استان  اشاره کرد.




سید حسین رازیان، یادآور شد: از طریق واحد تخصصی آموزش سلامت محتوای علمی بهداشتی در اختیار زوار عتبات عالیات گذاشته خواهد شد و توصیه می‌شود در راستای افزایش سطح سواد سلامت و ارائه راهکارهای مناسب پیشگیرانه با توجه به بیماری های نوپدید و بازپدید دستورالعمل های بهداشتی در اولویت قرار بگیرد.




مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت استان، در پایان خاطرنشان کرد: بهترین اخبار و اطلاعات علمی بهداشتی از کارشناسان خبره معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی درمانی سراسر استان در پنل خبری وب دا یاسوج قابل دسترسی است که مردم می توانند با یک سرچ ساده در گوگل به مطالب دسترسی پیدا کنند.




به گزارش وب دا یاسوج: کارگاه آموزشی توانمندسازی طلاب و مبلغان حوزه علمیه واحد برادران در مورد مسائل مرتبط با سلامت در اربعین حسینی با حضور کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مبلغان اعزامی به کشور عراق و به همت واحد تخصصی آموزش سلامت با مدیریت مهناز همتی مسوول آموزش سلامت و زینب صفری کارشناس واحد آموزش سلامت برگزار شد.


تهیه گزارش و نویسنده/سید حسین رازیان