پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، به منظور افزایش توانمندی رؤسای خانه های مشارکت مردم در سلامت استان و شهرستان های مختلف آن خبر داد.

رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، به منظور افزایش توانمندی رؤسای خانه های مشارکت مردم در سلامت استان و شهرستان های مختلف آن خبر داد.


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر مسلم شریفی بیان داشت: وظیفه و رسالت خانه های مشارکت مردم در سلامت، آگاه کردن مردم نسبت به وضعیت سلامت خود و جامعه، آموزش خود مراقبتی و مشارکت دادن آنها در ارتقای سلامت خود، محله و جامعه، توسط خود مردم است.


وی افزود: از لازمه ی موفقیت خانه های مشارکت مردم در سلامت استان و شهرستان ها، انجام فعالیت مبتنی بر شاخص، هدف و دنبال کردن فعالیت ها و برنامه ها تا منتهی شدن به نتیجه است.


دکتر شریفی تصریح کرد: فعالیت های خانه مشارکت از فعالیت‌های جهادی جداست و باید این ها را از همدیگر تفکیک کنیم؛ اگرچه، فعالیت جهادی هم می تواند جزئی از فعالیت های خانه های مشارکت مردم در سلامت باشد.


متخصص اپیدمیولوژی دانشگاه و مدرس این کارگاه، ضمن اشاره به عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت بیان داشت: عدالت اجتماعی، مشارکت مردمی، هماهنگی بین بخشی و فناوری مناسب از مهم ترین اصول مراقبت های بهداشتی اولیه ها یا اصول PHC هستند.


کتر سید علی موسوی زاده افزود: فرهنگ، اقتصاد سالم و امنیت از پس زمینه‌های اصلی تعیین کننده سلامت بوده و سلامت تک تک افراد، سلامت دوستان، سلامت خانواده، سلامت خرده جمعیت ها، سلامت محیط های کار و زندگی و محیط زیست سالم، همه و همه تعیین کننده سلامت جامعه محسوب می شوند.


وی ضمن اشاره به سهم تعیین کننده های سلامت اضافه کرد: سهم عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت ۵۰ درصد، عوامل ژنتیکی ۱۵درصد، محیط فیزیکی ۱۰ درصد و سهم نظام بهداشت و درمان ۲۵ درصد است.


در ادامه این کارگاه، هر یک از رؤسای خانه های مشارکت مردم در سلامت به ارائه فعالیت های خود در حیطه سلامت اشاره و مطالبات و دغدغه های خود را برای ادامه فعالیت مطرح کردند.


در پایان، با حضور مهندس علی اصغر خیبر رئیس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، به پاس زحمات و فعالیت‌های رؤسای خانه های مشارکت مردم در سلامت استان و شهرستان ها با تقدیم لوح تقدیر، مراتب قدردانی از آنان بعمل آمد.


به گزارش وبدا، این کارگاه با حضور مهندس علی اصغر خیبر رئیس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و کارشناسان این مرکز، رئیس و نائب رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت استان و روسای خانه های مشارکت مردم در سلامت شهرستان های استان و حضور استاد دکتر سید علی موسوی زاده مدیر پژوهشی دانشگاه به عنوان مدرس کارگاه، در سالن آفتابگردان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار و عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت برای آنان تشریح و در خصوص ادامه فعالیت خانه های مشارکت بحث و تبادل نظر صورت گرفت.