پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، از برگزاری کارگاه ید در این مرکز به همت واحد تغذیه شهرستان بویراحمد خبر داد.

معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، از برگزاری کارگاه ید در این مرکز به همت واحد تغذیه شهرستان بویراحمد خبر داد.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ مهندس فخرالدین معصومی گفت: ید یک ماده حیاتی برای زندگی است که به صورت عمده در خاک یافت می شود، خاک بسیاری از مناطق جهان حاوی مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری نیست و لذا محصولات کشاورزی و فرآورده های دامی این مناطق دچار کمبود ید هستند.



وی افزود: گواتر حداقل اختلالی است که در اثر کمبود ید به وجود می آید و فرد مبتلا به سرعت خسته می شود و فعالیت کمتری نسبت به افراد طبیعی دارد و در دوران بارداری نیز در صورتی که جنین به مقدار کافی ید دریافت نکند مغز در حال رشد او قادر به ایجاد شبکه ای متراکم از ارتباطات سلول های مغزی نخواهد بود و توانایی ذهنی او قربانی حفظ حیات می شود.



وی ادامه داد: در مناطقی که با کمبود شدید ید مواجه هستند کودکان از عقب ماندگی شدید ذهنی رنج می برند، در مناطق با کمبود کمتر ید کودکان دچار کاهش 10 تا 15 درصدی در قدرت یادگیری می شوند.



وی تصریح کرد: کاهش ظرفیت ذهنی ناشی از کمبود ید نامشهود است و تمامی کودکان مشغول به تحصیل در مناطقی که با کمبود ید مواجه هستند دچار افت تحصیلی می شوند، تعداد اندکی از آنان قادر به ادامه تحصیل خواهند بود؛ به همین دلیل اختلالات ناشی از کمبود ید به عنوان مهم ترین عامل قابل پیشگیری معلولیت های ذهنی در جهان شناخته شده است.



 معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، گفت: با توجه به اینکه یددار کردن نمک های مصرفی به عنوان بهترین روش ید رسانی در بسیاری از کشورهای جهان است، افزود: کمبود ید شایع ترین علت قابل پیشگیری از آسیب مغزی در دوران کودکی است و کمبود ید تا 5/13 امتیاز ضریب هوشی کودکان را کاهش می دهد.



معصومی ادامه داد: کمبود ید عوارضی مانند نازایی٬ سقط جنین تولد نوزاد مرده٬ عقب ماندگی ذهنی و گواتر را به دنبال دارد و اکثر اختلالات ناشی از کمبود ید دائمی و غیر قابل برگشت هستند.



 وی تصریح کرد: گر چه برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و افزایش فشار خون مصرف کم نمک توصیه شده است اما همان مقدار کم باید از نمک های یددار تصفیه شده باشد و ید مورد نیاز بدن را تامین نماید و از طرفی عوارض احتمالی ناشی از وجود ناخالصی ها در نمک نیز برطرف شود.



وی عنوان داشت:  نمک تصفیه شده کاملا" بهداشتی، ناخالصی های آن طی فرآیند تصفیه (کریستالیزاسیون مجدد) حذف شده است و به دلیل خلوص بالا، ید را بهتر و به مدت بیشتری حفظ می کنند.



وی در خصوص روش های نگهداری نمک های ید دار اذعان داشت: برای حفظ هر چه بیشتر ید بهتر است نمک یددار پس از پایان طبخ و جوش خوردن غذا به آن اضافه شود، نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند، در ظرف بدون منفذ پلاستیکی٬ چوبی، سفالی یا شیشه ای رنگی با سرپوش محکم نگهداری کرد و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یکسال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود بنابراین حتی الامکان نمک ید دار را برای مصرف کوتاه مدت تهیه نمائید.



وی در پایان خاطر نشان کرد:  هرگز از سنگ نمک برای طبخ غذا و یا خیساندن برنج استفاده نکنید و همواره باید به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان و قید عبارت تصفیه شده بر روی بسته بندی دقت کرد.5-7