معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، به4 هدف تربیت مربیان تشریح و آموزش دوران بارداری در راستای اهداف این کارگاه آموزشی اشاره کرد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، به4 هدف تربیت مربیان را تشریح و آموزش دوران بارداری در راستای اهداف این کارگاه آموزشی اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر امیر رشیدی، افزود: بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی است که به دنبال آن مادر دچار تغییرات جسمی و روحی می شود.
وی تصریح کرد: در صورت حمایت دوران بارداری بدون عارضه سپری خواهد شد، این در حالی است که اگر مادر حمایت نشود، برخی از تغییرات می تواند اثرات نامطلوبی بر روی مادر و جنین بگذارد.
دکتر رشیدی خاطر نشان کرد: عدم آگاهی و ترس از ناشناخته های دوران بارداری باعث ایجاد اضطراب در مادران می شود که با افزایش ترشح هورمون های استرس، احتمال زایمان زودرس، عدم پیشرفت زایمان و تولد نوزاد کم وزن بیشتر می شود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان، گفت: آموزش های دوران بارداری و برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان، راهکار مناسبی برای ایجاد احساس خودباوری در مادر باردار، پیشگیری از سزارین غیر ضروری، کاهش ترس و درد زایمان و تمایل به انجام زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است.
دکتر رشیدی، بیان کرد: مادر باردار با شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان به انجام زایمان به روش طبیعی تمایل بیشتری پیدا می کند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، تاکید کرد: در واقع شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان و بهره مند شدن از آموزش های دوران بارداری باعث کاهش تقاضای سزارین و تمایل به انجام زایمان طبیعی می شود.
دکتر رشیدی، گفت: با اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مادران، می توان آن ها را به انجام زایمان طبیعی تشویق کرد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ، گفت:هدف نهایی این کلاس ها بهبود سبک زندگی در بارداری، حین زایمان و تولد نوزاد است که برپایه حفظ حقوق طبیعی مادر و جنین استوار است.
دکتر رشیدی، توصیه کرد: شرکت در این کلاس ها منجر به از بین رفتن درد زایمان نخواهد شد، زیرا طبیعت زایمان درد است، اما آموزش ها به مادر کمک می کند تا بارداری سالم تر و با عارضه کمتری داشته باشد.
وی، در ادامه با بیان اینکه مادر باردار با کسب مهارت های خود مراقبتی و مدیریت ذهن و جسم قادر خواهد شد تا از پویایی جسمی و روانی برخوردار شود، یادآور شد: با ذهنیت مثبتی که مادر از درد زایمان کسب خواهد کرد نگرانی های وی در بارداری کاهش یافته و در مهم ترین تجربه زندگی خود نقش فعال خواهند داشت.
گلدانا نیک اقبال مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، ادامه داد: اصول کلاس شامل دادن اطلاعات دقیق به منظور کاهش ترس و اضطراب، یادگیری تکنیک های ریلکسیشن، کنترل عضلات، تکنیک تنفس و ایجاد یک محیط آرام و حمایت کننده از مادر است.
ناهید فرامرزی رییس گروه واحد سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یادآور شد: اهداف کلاس های آمادگی برای زایمان شامل دادن اطلاعات به منظور کاهش استرس و هیجان، افزایش اطلاعات درمورد برنامه های مراقبتی و بهداشتی دربارداری، زایمان و نگهداری کودک، کاهش اضطراب و اصلاح تفکرات نادرست و کسب مهارت برای مقابله با درد، آموزش مهارت های عصبی و عضلانی، کمک به مادر برای کاهش و کنترل درد با حداقل استفاده از دارو، کاهش مصرف دارو در مرحله قبل از شروع زایمان و زایمان، افزایش اعتماد به نفس، مستحکم کردن ارتباط اعضای خانواده، و شیردهی موفق است.
گلدانا نیک اقبال ، مدیر سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان یادآور شد: کلاس های آمادگی برای زایمان مرتبط با اهداف، ساده و قابل فهم بوده و تاکید بر عوامل روحی، رفتارها و نقش والدی دارد.
نیک اقبال در پایان خاطرنشان کرد: مکان برگزاری کلاس ها شامل مراکز بهداشتی دولتی، بیمارستان ، زایشگاه و مرکز مشاوره خدمات مامائی خصوصی است.
به گزارش وب دا یاسوج: این کارگاه آموزشی توسط مدرس کشوری و مدرسین مورد تایید وزارت بهداشت در جهت تربیت 30 مربی کلاس آمادگی برای زایمان فیزیولوژیک جهت شهرستانهای استان برگزار گردید و هدف تربیت مربیان مذکور آموز شما دوران بارداری استان در راستای موارد زیر می باشد.
بر پایه این گزارش، دکتر امیر رشیدی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ابتدای کارگاه آموزشی به بیان چگونگی اهداف کارگاه و خیر مقدم به مدرسین و حاضرین در جلسه پرداختند،و خانم حکمت زاده عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و از مدرسین استانی این کارگاه آموزشی بود.