پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: کبد چرب بیماری است که چربی در بافت های کبدی رسوب کرده و سبب التهاب کبد می شود.



کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: کبد چرب بیماری است که چربی در بافت های کبدی رسوب کرده و سبب التهاب کبد می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ سارا جهانبازی با بیان اینکه این بیماری بر اثر علل مختلفی از جمله علل الکلی و غیر الکلی در فرد ایجاد می شود ، افزود: کبد چرب غیر الکلی نسبت به کبد چرب غیر الکلی در ایران شایع تر است.


وی عنوان کرد: چاقی، چربی خون بالا، دیابت و مصرف بعضی دارو ها (استروژن، آسپیرین و آمیودارون) از جمله عوامل غیر الکلی هستند که خطر ابتلا به کبد چرب را در افراد افزایش می دهند.


وی اذعان داشت: بیماری سیستیک فیبروز (اختلالات ژنتیکی)  و ویلسون( عدم توانایی بدن در دفع مس) در کودکان نیز با کبد چرب همراه است.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج یادآور شد: این بیماری در سنین 40 تا 60 سال از شیوع بیشتری برخوردار است.


کبد چرب، علائم خاصی ندارد


جهانبازی با اشاره به اینکه این بیماری علائم خاصی ندارد، اذعان داشت: درد و احساس سنگینی در سمت راست و بالای شکم از علائمی هستند که در برخی از بیماران مبتلا به کبد چرب دیده می شود.


وی ابراز داشت: کاهش وزن تدریجی، کنترل چربی و قند خون، فعالیت بدنی، و رژیم غذایی مناسب از جمله مهمترین اقداماتی هستند که به کنترل و درمان کبد چرب، کمک می کنند.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: کبد چرب از طریق تست های کبدی، سونوگرافی و سی تی اسکن کبد تشخیص داده می شود.


وی اظهار داشت: بهتربن راه درمان کبد چرب، حذف عوامل مستعد کننده این بیماری در زندگی است.


قدرت سیر را دست کم نگیرید


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: سیر و پیاز حاوی آلیسین (یک نوع آنتی اکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار بوده و برای سم زدایی بهتر و موثرتر به کبد کمک می کند.


وی در پایان اضافه کرد: سیر به کبد کمک می کند تا بدن را از آلودگی جیوه، هورمون استروژن و بعضی مواد افزودنی موجود در غذا پاکسازی کند.


مراقبت های لازم جهت پیشگیری از ابتلا به کبد چرب


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: کبد یک عضو حیاتی در بدن است زیرا هر آنچه که می خورید، کبد را تحت تاثیر قرار می دهد و چنانچه رژیم غذایی نامناسب باشد، سلامت کبد شما را به خطر می اندازد.


وی با بیان اینکه کاهش تدریجی وزن با یک رژیم غذایی مناسب در درمان کبد چرب بسیار موثر است، افزود: در صورتی که کاهش وزن سریعی داشته باشید بیماری پیشرفت می کند بنابراین برای کاهش وزن تدریجی، مشورت با متخصص تغذیه موثر است.


جهانبازی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین ث، میوه و سبزیجات فیبردار، مرغ، ماهی، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار در پیشگیری و کنترل کبد چرب بسیار موثر است، یادآور شد: مصرف بیش از حد ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین های حیوانی برای بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه نمی شود.


وی در پایان خاطر نشان کرد: این بیماران باید از مصرف غذاهای چرب، شکر، نان بدون سبوس، کيک، شيريني و دسرها، غذاهاي سرخ شده، سوسيس و کالباس اجتناب کنند.


انتهای پیام/ اسد زاده