پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کلسیم موجود در شیر و لبنیات از کندی رشد، پوکی استخوان و خرابی دندانها در کودکان و بزرگسالان پیشگیری می کند.

کلسیم موجود در شیر و لبنیات از کندی رشد، پوکی استخوان و خرابی دندانها در کودکان و بزرگسالان پیشگیری می کند.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع)، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی، در خصوص اهمیت مصرف لبنیات بیان کرد: شیر و لبنیات منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن هستند و مصرف روزانه دو لیوان شیر، 50درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تامین میکند. علاوه بر این کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند.


مینا خلج افزود : مصرف 3-2 لیوان شیر در روز می تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند. وی با تاکید بر این که شیر حاوی برخی از ویتامین ها مانند آ، ب1، ب2، ب12 است، بیان کرد: کمبود ویتامین آ باعث ناراحتی های چشمی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی می گرددو کمبود ویتامین ب1 منجر به بی اشتهایی، بی حوصلگی، خستگی جسمی و روحی  می شود. عوارض کمبود ویتامین ب2 در بدن عبارتند از: خشک شدن پوست اطراف دهان، گوش و بینی. ویتامین ب 12 یکی از اجزای ضروری در تشکیل گلبول های قرمز خون است و عوارض کمبود این ویتامین کم خونی و خستگی می باشد. در نتیجه با مصرف روزانه دو لیوان شیر حدود 50درصد نیاز بدن افراد بالغ به ویتامین ها تامین می شود.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به چند نکته در خصوص مصرف لبنیات اشاره کرد: بهتر است که از شیر پاستوریزه کم چرب و پنیر و بستنی های تهیه شده از شیر پاستوریزه استفاده کرد. حتما قبل از استفاده از هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 10-5 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید. بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامین دی غنی شده اند استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب کلسیم بسیار مفید می باشد.


خلج در انتها افزود: افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، شیر بدون لاکتوز و یا پنیرهای سفت و ماست مصرف کنند. هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توچه کنید و در مسافرت های خارج از شهر، بهتر است از شیر های استریل شده استفاده کرد، زیرا این نوع شیر را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد.