پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، گفت: تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت نوزادان و کودکان به عنوان گروههای آسیب پذیر جامعه در خدمات بهداشتی جایگاه ویژه ای دارد که با افزایش آگاهی، دانش، مهارت و توانایی در تمام سطوح بهداشتی می توان عوارض بارداری، زایمان، پس از زایمان و اختلالات بدو تولد را به موقع تشخیص و مراقبتهای لازم به مادران و نوزادان در معرض خطر را ارائه نمود.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA


معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، گفت: تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت نوزادان و کودکان به عنوان گروههای آسیب پذیر جامعه در خدمات بهداشتی جایگاه ویژه ای دارد که با افزایش آگاهی،  دانش، مهارت و توانایی در تمام سطوح بهداشتی می توان عوارض بارداری، زایمان، پس از زایمان و اختلالات بدو تولد را به موقع تشخیص و مراقبتهای لازم به مادران و نوزادان در معرض خطر را ارائه نمود.



به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ دکتر محمد یزدان پناه، اظهار داشت: مطالعات متعدد در کشورهای مختلف نشان داده که با رعایت اصول اولیه مراقبت از بدو تولد و ارائه صحیح مراقبت ها می توان موفقیت چشمگیری در کاهش مرگ و میر کودکان حاصل نمود.



وی افزود:  در راستای تحقق اهداف فوق راهکارهایی از جمله استراتژی مراقبتهای ادغام یافته ناخوشی های اطفال، مراقبت های ادغام یافته کودک سالم و ترویج تغذیه با شیر مادر در جهت سلامت کودکان توسط اداره سلامت کودکان دفتر سلامت خانواده و جمعیت مطرح شده است.



همچنین کارشناس مرگ و مانا شهرستان بویراحمد، ادامه داد: به دنبال برنامه های بهداشتی مثل کنترل بیماری های اسهالی، تنفسی، تامین آب آشامیدنی سالم و ترویج تغذیه با شیر مادر طی دو دهه اخیر در کشور شاهد کاهش قابل ملاحظه مرگ کودکان زیر 5 سال کشور بوده ایم.



دلشاد زلفی، تصریح کرد: از سویی این دستاورد نتیجه زحمات پرسنل بخش بهداشت و درمان  و از سوی دیگر تغییرات در شرایط عمومی توسعه کشور مثل افزایش سواد در جامعه، دسترسی به ارتباطات، تامین راه های مناسب و ایمن به خصوص در نقاط محروم کشور بوده است.



 وی، عنوان کرد:  برآیند همه این پیشرفت ها، تغییر الگوی بیماری و  مرگ در کشور است، به گونه ای که مرگ ناشی از بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و یا اسهال جای خود را به مرگ ناشی از حوادث و ناهنجاری های مادرزادی داده است.



در ادامه کارشناس مسئول بهداشت خانواده شهرستان بویراحمد، بیان داشت: شایع ترین علت مراجعه کودکان زیر 5 سال به پزشکان در کشور، عفونت تنفسی و اسهال می باشد، بدین منظور استراتژی تحت عنوان مراقبت های ادغام یافته ناخوشی های اطفال (مانا) مطرح شد که مهم ترین و شایع ترین علل مراجعه و مرگ و میر کودکان را در برگرفته و تشخیص و درمان صحیح بیماری ها را بر اساس نشانه های موجود امکان پذیر می سازد.



نیلوفر حسین زاده، یادآور شد: مانا به عنوان مناسب ترین راهکار در جهت کاهش مرگ و میر کودکان در کشورهای در حال توسعه می باشد که به تمامیت سلامت کودک می نگرد و نه فقط به بیماری وی و علاوه بر درمان کنونی و بهره جویی از فرصت های از دست رفته برای ارائه خدمات پیشگیری اولیه، خانواده ها را در درمان کودک در منزل درگیر می سازد تا زمینه های بیمار شدن کودک و یا غفلت از نشانه های خطر در جریان بیماری را به حداقل برسانند.



وی در پایان هدف کلی از اجرای این برنامه را کاهش مرگ و میر کودکان زیر 5 سال، ارتقاء مهارت های کارکنان ارائه دهنده خدمت و بهبود رفتار و عملکرد خانواده و جامعه عنوان کرد.7-142