معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت غرق شدگی سومین علت مرگ به علت سوانح و حوادث غیر عمدی می باشد که میزان بالایی را نیز در بین کودکان زیر 5 سال داراست
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت غرق شدگی سومین علت مرگ به علت سوانح و حوادث غیر عمدی می باشد که میزان بالایی را نیز در بین کودکان زیر 5 سال داراست.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود: طی سال گذشته براساس گزارش سازمان پزشکی قانونی 1166 تن از هموطنان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که 1009 تن از این شمار، مرد و 157 تن دیگر زن بودند.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت غرق شدگی سومین علت مرگ به علت سوانح و حوادث غیر عمدی می باشد که میزان بالایی را نیز در بین کودکان زیر 5 سال داراست.
دکتر محمد مهدی بانشی، ادامه داد: میزان غرق شدگی در روستاها دوبرابر بیش از شهرها می باشد. به طوری که پس از حوادث ترافیکی، دومین علت مرگ بر اثر سوانح و حوادث در روستاها غرق شدگی است.
وی با اشاره به اینکه، بررسی سناریوهای مرگ این گروه از کودکان نشان می دهد، اشاره کرد: بیش از 50 درصد غرق شدگیها در حوض ها و استخرهایی است که به منظور کارهایی نظیر ذخیره آب کشاورزی، استخرهای پرورش ماهی و مواردی از این دست تعبیه شده است، به وقوع میپیوندد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: بیش از 35 درصد در منابع آب طبیعی مانند دریاها و دریاچه ها و رودخانه ها اتفاق می افتد.
دکتر محمد مهدی بانشی، در پایان خاطرنشان کرد:با توجه به پرآب بودن رودخانه های استان از طرف دیگر تمامی مکان های دیدنی و گردشگری استان در کنار رودخانه ها بنابراین لازم است تمهیدات لازم را بعمل آورد، و لازم اجرایی تر اینکه زمینه آموزش شنا را بخصوص در بین جوانان و نوجوانان فراهم شود و بر همین اساس آخرین نبی خداوند متعال پیامبر اکرم «ص» نیز در همین زمینه توصیه های لازم را فرمودند.
کارشناس برنامه پیشگیری از غرق شدگی در خصوص مهمترین اقدامات لازم جهت کاهش آمار غرق شدگی، گفت: تهیه نقشه منابع و مخازن آبی با شناسایی نقاط حادثه خیز و تمهیدات لازم برای به حداقل رساندن تلفات در این بخش ها تصریح کرد.
محمد طاهر پاراد، گفت: حصار کشی و نصب علائم هشدار دهنده مشخص و به تعداد زیاد در اطراف منابع و مخازن آب و نقاط حادثه خیز شناسایی شده، اطلاع رسانی عمومی و آموزش همگانی در راستای درک مفاهیم مرتبط با خطرات شنا در منابع و مخازن آبی حفاظت نشده، استخرها، تالاب ها، رودخانه ها و
کانال ها ابراز داشت.
مهندس پاراد، اضافه کرد:برنامه ریزی جهت استقرار امدادگر مجرب در طرح های بهسازی شنا و منابع آبی شناسایی شده( خارج از طرح شنا) دارای نقاط حادثه خیز، ایجاد سامانه های اعلام هشدار پیش از وقوع سیل و طوفان
آموزش شنا در کودکان سنین مدرسه
توسعه تسهیلات اورژانس در مناطق حادثه خیز(برای کاهش مرگ و میر) لازم و ضروری دانست.
این کارشناس ارشد حوزه بهداشت و درمان در ادامه بیان کرد: آموزش نجات غریق و احیاء برای عموم مردم به ویژه افرادی که بیشتر با افراد غرق شده مواجهند.(برای کاهش مرگ و میر) تشکیل کمیته های شهرستانی با حضوری فرمانداران و پیگیری مصوبات لازم اجراست.
محمد طاهر پاراد با اضافه کردن اینکه از آنجایی که ارائه آمار مرگ غرق شدگی به تفکیک شهرستان های استان از طرف پزشکی قانونی امری ضروری است، گفت در همین راستا کمپین پیشگیری از غرق شدگی 1 لغایت 7 مرداد ماه تدوین شده است.
وی یادآور شد: تهیه برنامه های مرتبط در صدا و سسیمای استان با حضور کارشناسان و متولیان، استفاده از ظرفیت فضای مجازی جهت آموزش به عموم مردم، استفاده از شعارهای مرتبط در سربرگ های اداری تهیه و توزیع محتوی آموزشی (بنر، پوسترو ...)
محمد طاهر پاراد، در پایان خاطرنشان کرد:برگزاری مسابقات مختلف با موضوع غرق شدگی پخش زیرنویس و تیزر در سیمای استان
مصاحبه متولیان با سایت ها و نشریات خبری استان از دیگر برنامه های پیش روی هفته مذکور می باشد.
به گزارش وب دا یاسوج: کمیته استانی پیشگیری از از غرق شدگی با حضور معاون بهداشتی، کارگروه تخصصی مرتبط معاونت بهداشتی، فوریت های پزشکی، شهرداری یاسوج، هلال احمر، میراث فرهنگی، آب و فاضلاب و سازمان ورزش جوانان در سالن اجلاس این معاونت برگزار شد.