به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد دکتر محمد ملکزاده در نشست کمیته استانی پیشگیری از خودکشی با اشاره به ظرفیتهای متعدد استان و همچنین سوابق درخشان علمی و حضور در جنگ گفت: آمارهای بالا از خودکشی چهره درخشان استان را مخدوش کرده است
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد دکتر محمد ملکزاده در نشست کمیته استانی پیشگیری از خودکشی با اشاره به ظرفیتهای متعدد استان و همچنین سوابق درخشان علمی و حضور در جنگ گفت: آمارهای بالا از خودکشی چهره درخشان استان را مخدوش کرده است
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه جلسات متعددی در زمینه پیشگیری از خودکشی گرفته شده اما مثمرثمر نبود و متاسفانه هر سال آمار خودکشی افزایش مییابد، افزود: جزیره ای عمل کردن دستگاهها موجب شده توفیقی در این زمینه نداشته باشیم.
وی ادامه داد: مدیریت خودکشی مدیریت یکسان و جامع نیست ضمن اینکه سازمانهای متولی اهمیت موضوع را نمیدانند و جای تأسف دارد که بگویم در شهرستان کوچکی مانند مارگون آمار خودکشی تاسفآور است.
دکتر ملکزاده در ادامه روانشناسی، شرایط اجتماعی اعم از اشتغال و بیکاری، سبک زندگی و معنویات را از عواملی دانست که در اقدام به خودکشی یک فرد تاثیر دارد، گفت: خودکشی با تجویز چند ورق قرص حل شدنی نیست از طرفی دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی نمیتواند در این خصوص کاری انجام دهد هر چند وزارت بهداشت برنامههایی در این زمینه تدارک دیده است.
وی با ارائه این پیشنهاد که افراد در معرض خودکشی شناسایی شوند، گفت: افراد افسرده و افرادی که نمیتوانند احساسات و هیجانات خود را کنترل کنند بیشتر در معرض خودکشی هستند، ضمن اینکه افرادی که سابقه اقدام به خودکشی داشته و زنده ماندهاند احتمال اینکه دوباره دست به خودکشی بزنند وجود دارد که این افراد بعد از شناسایی به لحاظ روحی مورد حمایت قرار گیرند.
دکتر ملکزاده با بیان اینکه این افراد از طریق مراکز و خانههای بهداشت قابل شناسایی هستند، عنوان کرد: به ازای هر مورد خودکشی که فرد جان خود را از دست میدهد چهار خودکشی که فرد زنده میماند صورت میگیرد
در ادامه مسعود نوری مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری با اشاره به اینکه برنامههایی برای کنترل آسیبهای اجتماعی در استان تدوین شده گفت: آمارهای خودکشی بالا است و یک همت مضاعف میخواهد تا پیشگیری لازم برای این آسیب اجتماعی نگران کننده صورت گیرد.
وی با بیان اینکه میخواهیم در این زمینه کاری انجام دهیم اما خودکشی متولی خاصی ندارد و دستگاههای مرتبط از زیر کار در میروند، گفت: عملکردها در حوزه آسیبهای اجتماعی از جمله خودکشی مناسب نیست و علیرغم اینکه پایان سال هستیم اما به عدد مورد نظر نرسیدیم.
نوری با تاکید بر اینکه افراد ثابتی به جلسات پیشگیری از خودکشی بیایند تا بتوانیم نقاط ضعف را به خوبی شناسایی کنیم، یادآور شد: چند آسیب دست به دست میدهد تا فرد به مرحله خودکشی برسد.
سید حبیب الله تقوی در ادامه این نشست به ارایه آماری از غربالگری اولیه سلامت پرداخت و گفت: تا ۱۷ آذر برای ۲۹۷ هزار و ۲۲۹ نفر معادل ۴۶ درصد غربالگری اولیه سلامت روان انجام شده که باید تا پایان سال به ۱۰۰ درصد برسد.
کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: از این تعداد ۱۳ هزار مورد معادل ۴.۷ درصد غربالگری سلامت روان صورت گرفته مثبت بوده و ۳.۵ درصد آنها افکاری خودکشی دارند.
وی عنوان کرد: ۲۹ هزار و ۱۵۰ نفر به روانپزشک ارجاع داده شدند ضمن اینکه ۲۰۸ مورد آموزش به خانوادههای افرادی که اقدام به خودکشی کردند انجام شده است.
تقویزاده به دیگر اقدامات دانشگاه برای سلامت روان اشاره و عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون به ۱۵ هزار و ۹۶۹ نفر آموزش مهارت زندگی داده شد که این آمار به ۲۰ هزار نفر افزایش یابد .
وی خاطرنشان کرد؛ ۶ هزار نفر آموزش فرزند پروری را فرا گرفتند البته نیازمند همراهی آموزش و پرورش در زمینه آموزش فرزند پروری از جمله آموزش اولیا مربیان توسط کارشناسان سلامت روان هستیم.
انتهای خبر/ نویسنده سید حسین رازیان







