پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کمیته هفته اطلاع رسانی هپاتیت در مرکز بهداشت شهید دامیده بویراحمد برگزار شد.

 کمیته هفته اطلاع رسانی هپاتیت در مرکز بهداشت شهید دامیده بویراحمد برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده بویراحمد؛  به مناسبت هفته اطلاع رسانی بیماری هپاتیت از یکم تا هفتم آبان‌ماه، کمیته بیماری هپاتیت به ریاست دکتر محمد یزدان پناه در مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد، با شرکت مسئولین تمام واحدها  با محوریت همه، هپاتیت را بشناسیم برگزار گردید.


دکتر محمد یزدان پناه در خصوص شناخت بیماری هپاتیت و انواع آن گفت: هپاتیت،  به معنی التهاب بافت کبد است. تاکنون پنج نوع ویروس هپاتیت در برنامه مراقبتی بیماری‌های واگیردار شناخته شده که عبارتند از؛ E، D ، C ،B ، A که نوع  A و B شبیه هم و از راه آب و مواد غذایی آلوده ، عدم رعایت بهداشت فردی به انسان سرایت می کند،  اما نوع C ، B ، و D از طریق خون و فرآورده های خونی، مادر به جنین، رابطه جنسی و اعتیاد تزریقی سرایت می کنند که بیشتر همین هپاتیت های B و C  در برنامه غربالگری قرار دارند.
 رئیس مرکز بهداشت شهید دامیده افزود: ما متعهد هستیم و امید داریم که انشاالله  با بهره گیری از تمام توان علمی و اجرای نظام بهداشتی و درمانی کشور و تدوین برنامه جامع،  به واسطه بهره گیری از داروهای موثر و کارآمد تا پایان سال ۱۴۱۰ حذف بیماری هپاتیت را اعلام نماییم.


 دکتر محمد یزدان‌پناه افزود: با توجه به برنامه جامع واکسیناسیون هپاتیت b در نوزادان و گروه‌های پرخطر شیوع این بیماری در کشور رو به کاهش است و کنترل آن جزو اهداف عالی نظام سلامت می باشد. بی شک دستیابی به این اهداف مهم نیازمند ارتقاء سطح دانش جامعه و آگاهی از ماهیت، پیشگیری و درمان این بیماری است.


وی اضافه نمود: آموزش و بیماریابی در گروه های پرخطر به ویژه بیماران هموفیلی، تالاسمی ، دیالیزی، معتادان تزریقی با خانواده‌ها و افراد با سابقه زندان با خانواده ها می باشد که به راحتی می توان از طریق کیت های آزمایشگاهی به صورت سیار افراد بیمار را شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار داد.


دکتر یزدان پناه ابراز داشت: این هفته که هفته اطلاع رسانی بیماری هپاتیت است، فرصتی است که بتوان ماهیت، پیشگیری و راههای درمان این بیماری را به اطلاع عموم مردم رساند.


وی ادامه داد:  تمامی پرسنل و کادر درمانی اعم از کارکنان بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، آزمایشگاه ها ، معتادان تزریقی و خانواده آنها ، افراد بیمار هپاتیتی و خانواده آن ها نوزادان از بدو تولد و بیماران با نقص سیستم ایمنی، کسانی هستند که در معرض خطر بوده و باید سه نوبت واکسن هپاتیت را دریافت نمایند.


در پایان دکتر یزدان پناه گفت: در سطح شهرستان تعداد کل بیماران هپاتیتی شناخته شده ۴۰۶ نفر می باشند که ۲۶۵نفر به هپاتیت b و ۱۴۱ نفر به هپاتیت C مبتلا می باشند و از یک سال گذشته که دارو های این بیماری روانه بازار شده، خوشبختانه ۱۷ بیمار هپاتیت C ، درمان کامل شده اند که نقطه امیدوار کننده ای برای ریشه کنی این بیماری می باشد.