کنفرانسCPR (احیای قلبی و تنفسی) در زنان باردار در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت برگزار شد.
کنفرانسCPR (احیای قلبی و تنفسی) در زنان باردار در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت؛ سوپروایزر آموزشی بیمارستان در ابتدای این کنفرانس به توضیح در مورد CPR و سطوح CPR پرداختند .
علی اکبر اکبر پور گفت: عملیات احیای قلبی و ریوی (CPR) مهم ترین اقدام تیم درمان در حفظ حیات بیماران و مصدومینی است که دچار ایست قلبی و ریوی می شوند. این عملیات دارای یک دستورالعمل (پروتکل) جهانی است.
اکبرپور در مورد CPR در زنان باردار اشاره کرد و گفت: ایست قلبی در بیماران باردار یک حادثه نادر است که یک متخصص بیهوشی بندرت با آن مواجهه می شوند. اگرچه احیاء مادران بادار ممکن است توسط تغییرات فیزیولوژیک دوره بارداری مختل شود .
مسئول آموزش بیمارستان تصریح کرد: ماساژ قلبی در زنان باردار بدلیل فشار رحم بر روی عروق بزرگ و کاهش برگشت وریدی و برون ده قلبی غیر موثر و ناکارآمد است، بنابراین چرخاندن مادر به پهلوی چپ باید اولین مانور در ایست قلبی باشد.
وی ادامه داد: جابجایی دستی رحم، قراردادن یک بالش زیر پهلوی راست یا استفاده از تحته های ویژه احیا جزء روش های قابل قبول در ماساژ مادران حامله است.
وی ابراز داشت: تخت های ویژه احیاء مادران، تخته های چوبی شیب دار با شیب 27 درجه هستند که جهت انجام ماساژ قلبی مادران طرح ریزی شده اند. در تکنیک های انسانی می توان از زانوی احیاگر جهت چرخاندن بیمار به پهلوی چپ استفاده کرد.
اکبرپور در ادامه گفت: افزایش مصرف اکسیژن و کاهش ظرفیت باقیمانده عملی موجب هیپوکسی(عدم اکسیژن رسانی مناسب) سریع بافتی در هنگام هیپوونتیلاسیون(کاهش تهویه ریوی) زنان باردار می شود، علاوه بر این، خطر آسپیراسیون(وارد شدن ترشحات اضافی به ریه) زنان حامله بویژه هنگام استفاده از آمبوبک جهت تهویه بدلیل ایجاد نفخ معده بسیار زیاد است.
مسئول اموزشی بیمارستان یادآور شد: بنابراین کنترل سریع راه هوایی بوسیله لوله گذاری داخل نای در حین احیاء مادران امری ضروری و لازم الاجراست. بدلیل ادم(تجمع مایع در فضای میان بافتی) راه هوایی مادران در طول بارداری، استفاده از یک لوله تراشه کوچکتر برای لوله گذاری نای پیشنهاد می شود.
اکبر پور تصریح کرد: سزارین اورژانسی باید در حاملگی های حدود 24 هفته و شکست عملیات احیاء انجام گردد. مهمترین شاخص سلامتی نوزاد پس از سزارین پیش از موعد، زمان طی شده از هنگام ایست قلبی تا سزارین انجام شده است.
وی اذعان داشت: انجام سزارین در 5 دقیقه اول پس از ایست قلبی مادر نتایج مطلوبی را در حالات نرولوژیک(فعالیت مغز و اعصاب) و بقاء کودک به همراه خواهد داشت. پس از طی این مدت، بقاء کودک با عملکرد نرولوژیک نرمال به شدت کاهش می یابد. سزارین پیش از موعد باید در طی 4 دقیقه پس از ایست قلبی به شرط عدم برگشت گردش خون خودبخودی پس از احیاء قلبی ریوی شروع و در طی 5 دقیقه انجام شده باشد.
به گزارش وب دا؛ این کنفرانس یک روزه به همت واحد آموزش بیمارستان با حضور 50 نفر نفر از پرسنل مامایی و پرستاری برگزار و در پایان کنفرانس توسط واحد آموزش امتحان پست تست به عمل آمد. نمرات پست تست و فایل پاورپوینت از طریق کانال آموزشی بیمارستان در اختیار پرسنل درمانی قرار گرفت.5