پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رییس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان دارای محصولات تولیدی ارگانیک است و امنیت غذایی مطلوبی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان دارای محصولات تولیدی ارگانیک بوده و امنیت غذایی مطلوبی دارد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر اورنگ ایلامی با گرامیداشت روز جهانی غذا اظهار داشت: امنیت غذایی یکی از ارکان اصلی سلامت جامعه است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سوء تغذیه ناشی از فقر غذایی و چاقی ناشی از فقر در جامعه، در حال افزایش است، عنوان کرد: 39 درصد عامل مرگ و میر مربوط در ایران مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است.


وی با تاکید بر اینکه  توجه بیشتر به سلامت، کیفیت غذا و تغذیه مناسب بسیار ضروری است، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت تدابیر لازم را در این خصوص اندیشیده است.


نقش 4 ماده غذایی مهم در بیماری های غیرواگیر


دکتر ایلامی تصریح کرد: میزان نمک، کلسترول، قند و چربی‌های اشباع شده 4 ماده غذایی هستند که نقش مهمی در بیماری‌های غیر واگیر دارند و وزارت بهداشت در این راستا شروع به تعیین نشانگر رنگی تغذیه‌ای بر روی محصولات خوراکی کرده است.


وی با تاکید بر اینکه طرح برچسب گذاری تغذیه‌ای گامی بزرگ در راستای تحقق طرح تحول سلامت است، ابراز کرد: این نشانگر دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است، که رنگ سبز نشان دهنده سلامت کامل این محصول و میزان اندک این 4 نوع ماده غذایی، رنگ زرد نشانگر مصرف با احتیاط محصول از سوی مصرف کننده و رنگ قرمز به معنای این است که عدم استفاده از محصول ضرروی است.


دکتر ایلامی یکی از مزایای این طرح را قابل استفاده بودن و راحتی برای افراد بی‌سواد برشمرد و گفت: هر فردی در هر سنی با مشاهده رنگ لیبل محصول به سلامت ماده غذایی پی می‌برد.


وی اظهار داشت: امید است تمامی کارخانه‌های تولید مواد غذایی برای ارتقا شاخص‌های سلامت در استان نسبت به طرح برچسب گذاری تغذیه‌ای بر روی محصولات خود اقدام کنند.


وی خاطر نشان کرد: یکی از شریک‌های وزارت بهداشت در نظام سلامت وزارت جهاد کشاورزی است و به تبع آن در استان سازمان جهاد کشاورزی که با دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این خصوص همکاری مطلوبی داشته است.


دکتر ایلامی با بیان اینکه شورای سلامت استان دارای مصوبات خوبی بوده است، گفت: یکی از کارهای مهم ما در حوزه سلامت غذایی اندازه‌گیری و بررسی دقیق باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی است، که تا کنون در حدود بیش از 30 محصول تولیدی استان سم سنجی غذایی انجام شده و نتیجه اولیه آن به اطلاع استاندار و مسئولان مربوطه رسیده است.


مطلوب بودن اکثر محصولات تولیدی در استان


وی با اشاره به مطلوب بودن اکثر محصولات تولیدی استان، اذعان نمود: بر اساس گزارش همکاران معاونت غذا و دارو، تنها چند مورد انگشت شمار مشکل داشته اند که در آینده رفع خواهند شد.


وی بیان کرد: در حال رایزنی جهت تجهیز آزمایشگاه کنترل کیفیت غذایی استان هستیم و در صورت تجهیز آن به سیستم‌های جدید دیگر نیازمند مراجعه به آزمایشگاه مرکز نیستیم.


دکتر ایلامی با اشاره به اینکه از نظر صنایع غذایی در سطح استان دارای 34 واحد تولیدی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی فعال هستیم، افزود: معاونت غذا و دارو در استان به صورت مستمر از این مراکز بازدید می‌کند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با توجه به اینکه 131 محصول در سطح استان عرضه می‌شود و 32 نمونه محصول نیز تولید بومی استان هستند، از تمامی این محصولات نمونه برداری انجام شده و نظارت دقیقی در راستای قاچاق کالا در استان وجود دارد.


وی ابراز کرد: مسئولان کارخانه‌ها در خصوص سلامت محصول آموزش‌های لازم را فراگرفته اند و حدود 25 درصد محصولات لیبل گذاری شده است.


دکتر ایلامی با اشاره به وجود 4 راه برای بررسی کنترل سلامت کالا، ادامه داد: مردم و مصرف کنندگان یک محصول می‌توانند ابتدا با تلفن گویای 0216185 تماس حاصل نمایند یا با ارسال کد 16 رهگیری رقمی کالا به آدرس www.ttac.ri  و یا از طریق نصب نرم افزار بر روی گوشی‌های اندروید از سلامت کالا مطلع شوند.


وی تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد امنیت غذایی مطلوبی دارد و قسمت قابل توجهی از محصولات استان از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند.


برگزاری نمایشگاه مواد غذایی در استان


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری نمایشگاه مواد غذایی در استان خبر داد و گفت: محصولات تولیدی استان از جمله تخم مرغ‌های بدون مصرف آنتی بیوتیک، روغن و نان‌های با کیفیت در این نمایشگاه عرضه شده است.


دکتر ایلامی با بیان اینکه بسیاری از محصولات غذایی استان ارگانیک است، که بدون ذره ای مواد و کود شیمیایی تولید شده و دارای ارزش غذایی بالا هستند، عنوان کرد: بسیاری از مواد غذایی سنتی استان نیز دارای ارزش غذایی بالا و سرشار از فیبر هستند، که از آنها نیز در این نمایشگاه استفاده شده است.


وی در ادامه اشاره ای به فعال بودن آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و دارو در استان داشت و گفت: این آزمایشگاه امکانات مطلوبی دارد و امید است با تجهیز آن از ارسال مواد غذایی برای بعضی از تست‌ها جلوگیری شود


مردم استان دچار کمبود ید و ویتامین دی هستند


دکتر ایلامی به کمبود" ید "در بدن مردم استان اشاره کرد و گفت: استفاده از این مواد غذایی در بانوان باردار و کودکان ضروری، موجب از بین رفتن کمبود آهن شده و یکی از ریز مغزهای دارای اهمیت است.


وی خاطرنشان کرد: مکمل‌های دارای آهن به صورت رایگان در مراکز بهداشتی و درمانی استان در اختیار گروه‌های هدف از جمله بانوان باردار و کودکان قرار می‌گیرد.


دکتر ایلامی یادآور شد: یکی از معضلات فقر آهن در بدن انسان، جلوگیری از فعالیت فیزیکی و رشد ذهنی در کودکان است.


وی با بیان اینکه کمبود "ویتامین دی" در بین زنان و مردان استان وجود دارد، عنوان کرد: مکمل‌ها و کپسول های ژلاتینی نیز در مراکز درمانی استان موجود است و افراد می‌توانند با مراجعه به این مراکز میزان دقیق این ویتامین را در بدن خود تعیین کنند.


وی در ادامه نرمی استخوان و استخوان درد را از علائم کمبود ویتامین دی در بدن عنوان کرد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کمبود ید با توجه به شرایط کوهستانی استان نیز در بین مردم ما وجود دارد و نبود این ویتامین در بدن موجب بیماری شایع از جمله بیماری گواتر در بین مردم می‌شود.


دکتر ایلامی تاکید کرد: با افزدون ید به نمک‌های خوراکی سعی شده است این کمبود کاهش پیدا کند و مصرف ماهی و میگو نیز می‌تواند در رفع کمبود ید در بدن موثر باشد.


وی با بیان اینکه روز جهانی دارو یک روز نمادین است، گفت: ما در تمامی روزها به سلامت و امنیت غذایی مردم اهمیت داده ایم و این موارد از سوی جامعه پزشکی، پرستاران و بهورزان به مردم آموزش داده می‌شود.


دکتر ایلامی در پایان تاکید کرد: آموزش و آگاهی دو رکن اصلی سلامت روانی و جسمی یک جامعه هستند و توصیه می‌کنیم مردم ما همیشه در این حوزه مطالعه داشته و آن را به دیگران منتقل کنند.


انتهای پیام/